Moment penibil cu Ministrul Sportului în prim plan. Eduard Novak s-a făcut de râs când a fost rugat să cânte imnul României

Gheorghiu Dan 15.05.2022, 23:03
Moment penibil cu Ministrul Sportului în prim plan. Eduard Novak s-a făcut de râs când a fost rugat să cânte imnul României

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Tineretului și Sportului din România, a fost în prim-planul unui moment penibil, care acum face înconjurul rețelelor de socializare. În ciuda funcției pe care o ocupă, oficialul s-a făcut de râs. În clipa în care a fost rugat să fredoneze imnul României, Eduard Novak a început să zâmbească stânjenit, deoarece nu cunoștea nici măcar un vers.

„Te lasă fără cuvinte. Una ca asta n-am mai văzut!”. Moment penibil cu ministrul Sportului în prim-plan

Dan Bucura, renumit pentru cariera sa de jurnalist, l-a avut recent invitat în studio pe ministrul Sportului, Eduard Novak, iar acesta din urmă a fost protagonistul unui moment penibil.

În urmă cu doar câteva zile, Eduard Novak a sărit în apărarea jucătorilor din naționala de hochei a României, care au intonat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial din Slovenia.

Deși momentul amintit a fost unul extrem de controversat și aspru criticat la nivelul țării, ministrul Tineretului și Sportului a declarat, printre altele, că:

Acest cântec nu este împotriva României sau a comunităţii majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorităţii maghiare din care ei fac parte. Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”, spunea Eduard Novak.

În acest context, jurnalistul Dan Bucura i-a cerut ministrului Tineretului să fredoneze imnul României. Doar că, în acel moment, spre stupefacția jurnalistului, Eduard Novak a început să zâmbească și atât.

O să încep eu, continuaţi dumneavoastră! „Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte / În care te-adânciră barbarii de tirani”. Vă rog (să continuaţi – n. red.)…”, a început jurnalistul Dan Bucura.

Privind zâmbetul lui Eduard Novak, Dan Bucura a continuat: „Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soartă / La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani”, a mai adăugat jurnalistul, văzând că ministrul Sportului nu cunoaște versurile.

Dan Bucura a încărcat clipul cu momentul respectiv pe pagina sa de Facebook și l-a atacat pe Eduard Novak:

Aşa ceva te lasă fără cuvinte.. Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al Romaniei!”, a scris jurnalistul, în dreptul postării care a strâns sute de comentarii și mii de vizualizări.

Eduard Novak a sărit în sprijinul jucătorilor din naționala de hochei a României

La scurt timp după momentul controversat de la Mondialul de hochei din Slovenia, vicepremierul Sorin Grindeanu a lansat vorbe grele la adresa echipei României.

Acesta a spus, printre altele, că gestul celor care au reprezentat România, dar au intonat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc, este „o lipsă nerușinată de respect față de români și față de tricolor!”.

Nu de aceeași părere a fost ministrul Tineretului și Sportului. Eduard Novak a transmis:

Aş vrea să încep prin a felicita sincer jucătorii echipei naţionale pentru performanţa de a ajunge la Campionatul Mondial.

Un lucru trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: hocheiştii din echipa naţională nu au cântat Imnul Ţinutului Secuiesc în locul Imnului României la Campionatul Mondial de Hochei de la Ljubljana.

Regulamentul scrie foarte clar, la asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câştigat un meci şi nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, reprezentat de echipele naţionale care joacă.

După cum bine ştim, din păcate, naţionala României a pierdut meciul, astfel că, oficial, nu s-a cântat Imnul României, conform regulamentului.

În altă ordine de idei: după meci, galeria a început să cânte Imnul Ţinutului Secuiesc, urmând ca jucătorii de etnie maghiară să i se alăture. Acest cântec nu este împotriva României sau a comunităţii majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorităţii maghiare din care ei fac parte.

Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”, a scris Eduard Novak, pe Facebook.