Moment unic pentru Nicolae Stanciu, la Praga. Ce premiu a primit mijlocașul României

Bădulescu Silvian / 18.10.2021, 21:58
Moment unic pentru Nicolae Stanciu, la Praga. Ce premiu a primit mijlocașul României

Nicușor Stanciu este om de bază pentru Slavia Praga. Mijlocașul român joacă din 2019 la echipa din capitala Cehiei.

Meciul 100 în tricoul Slaviei Praga

Nicușor Stanciu a bifat partida cu numărul 100 în tricoul campioanei din Cehia. Acesta a fost titular în meciul disputat pe teren propriu, în compania celor de la Slovan Liberec. El a fost sărbătorit de campioana Cehiei cu această bornă atinsă.

Mai mult decât atât, antrenorul Jindrich Trpisosovsky i-a înmânat banderola de căpitan, iar românul nu l-a dezamăgit deloc pe acesta. Slavia Praga a încheiat o serie de două meciuri fără victorie, după ce pierduse în grupele UEFA Conference League cu Feyenoord (2-1) și cu rivala Sparta Praga (1-0) în campionat.

El a bifat partida 100 în toate competițiile. Acesta are la activ 24 de golui și 23 de pase de gol. Mai mult decât atât, el a jucat alături de Slavia Praga în sezonul 2019-2020 al UEFA Champions League, într-o grupă cu Internazionale Milano, FC Barcelona și Borussia Dortmund.

Nicușor Stanciu, implicat în 2 din 3 goluri

El a pus umărul serios în obținerea celor trei puncte puse în joc în meciul cu Liberec. La primul gol al meciului, șutul acestuia de la 35 de metri a fost respins de portarul advers în față. Alexander Bah a fost pe fază și a înscris pentru 1-0 cu două minute înainte de intrarea ambelor echipe la vestiar.

Ar fi putut să-și treacă numele pe lista marcatorilor, dar lobul acestuia a trecut peste bara transversală.  Totuși, s-a revanșat în minutul 81. A executat o lovitură de colț, care ulterior a fost transformată în gol de mijlocașul Peter Olayinka.

2 minute mai târziu, românul a fost înlocuit, primind un standing ovation din partea celor aproximativ 12.000 de suporteri prezenți la meci. Slavia Praga a ajuns la 54 de meciuri fără înfrângere pe teren propriu și este pe locul 3 în campionat. Lider este Viktoria Plzen, cu 5 puncte mai mult, însă și cu un meci mai mult disputat.

Jucător de bază pentru Slavia Praga

Mijlocașul de 28 de ani a ajuns la actuala sa echipă în iulie 2019. Aceștia au plătit pentru român aproximativ 4 milioane de euro celor de la Al-Ahli, din Arabia Saudită. El nu se află la prima experiență în Republica Cehă. A mai fost legitimat la rivala Sparta Praga, actuala echipă a lui Florin Niță, în perioada 2017-2019.

Trebuie menționat că acesta a bifat meciuri în grupele tuturor celor trei competiții europene inter-cluburi alături de Slavia Praga: UEFA Champions League, UEFA Europa League și nou-înființata UEFA Europa Conference League.

2 titluri de campion și o cupă a Cehiei și-a trecut Nicușor Stanciu în palmares.