Momente emoționante la Cluj. Un ultim obiectiv, înainte de a se retrage. Horia Tecău vrea să mai joace o dată pentru România

Bădulescu Silvian 28.11.2021, 17:21
Momente emoționante la Cluj. Un ultim obiectiv, înainte de a se retrage. Horia Tecău vrea să mai joace o dată pentru România

Horia Tecău și-a anunțat retragerea din circuitul profesionist de tenis. Sportivul de 36 de ani a reușit să califice România în finala barajului Cupei Davis, iar, după partidă, a avut un discurs emoționant.

„Încercăm să motivăm tinerii să se încline spre sport”

În pereche cu Marius Copil, aceștia i-au învins pe Sergio Galdos și Arklon Huertas del Pino. La sfârșitul partidei, Tecău a fost așteptat cu un tort special. Acesta a ținut și un discurs.

Impresionat de cuvintele frumoase pe care un copil le-a avut la adresa carierei sale după meci, el a ținut să sublinieze că mereu și-a dorit să fie un model pentru tinerile generații.

Vă mulțumesc pentru această surpriză, a fost minunat să trăiesc aceste momente și să ascult un copil mic inspirat de mine. La sfârșitul zilei, pentru asta o facem. Încercăm să aducem bucurie, să motivăm tinerii să se încline către sport, sănătate și chiar performanță, pentru cei care vor. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem copii în public și mereu am fost alături de ei, e minunat să auzi cuvintele unui copil care a fost atins de performanțele tale”.

El a ținut să mulțumească celor care au asistat la această partidă, precum și oamenilor care i-au fost alături.

Mulțumesc că ați fost aici cu mine astăzi, ar fi fost altfel fără voi în tribună. Vă mulțumesc că ați creat acest moment, e o bucurie pentru mine.

Multă lume care mi-a fost alături a stat aici toată ziua. Dacă aș putea să mulțumesc oricărei persoane care mi-a atins cariera sau performanța în orice mod, aș face-o. Multe meciuri de Cupa Davis, multe emoții, dar m-am bucurat să trăiesc această carieră și aceste emoții alături de voi, echipă, staff, federație, public” a spus el.

Încă un meci pentru România

Într-o postare recentă pe Facebook, el a spus că se retrage din tenis, dar mai vrea să joace o partidă pentru România, în urma apariției de la Cupa Davis.

Acesta a transmis, printr-un mesaj, că a reprezentat cu mândrie țara și că este împlinit după atâtea partide disputate sub tricolor.

Simt că am crescut într-o familie de la care am învățat și care m-a crescut de la 17 ani, de când am venit prima dată la Cupa David. Mereu am încercat să ajung titular, să aduc puncte României, dar mai mult decât atât, să reprezint România. Pot spune, după o carieră lungă, că sunt împlinit că am realizat acest lucru”.

Locul 19 ATP la dublu, Horia Tecâu a fost cel mai sus pe treapta secundă. Are în palmares 38 de trofee, dintre care trei de Grand Slam.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe