România se va bate iar pentru grupele Cupei Davis! Copil și Tecău au adus punctul decisiv pentru România

Bordei Radu / 28.11.2021, 15:18
România se va bate iar pentru grupele Cupei Davis! Copil și Tecău au adus punctul decisiv pentru România

Echipa națională a României va forța din nou prezența în grupele Cupei Davis. În confruntarea de la Cluj, tricolorii nu au avut probleme cu Peru. Sud-americanii nu au reușit să se impună nici la partida de dublu și confuntarea a fost decisă mai clar decât se aștepta cineva.

România conducea deja, după prima zi, cu 2 la 0. Așa că Marius Copil și Horia Tecău au jucat fără presiune mare, și-au făcut jocul și, în ciuda unor emoții, au reulit să se impună. Rămîne de văzut dacă a fost ultimul meci pentru Horia Tecău.

România bate Peru și se pregătește să lupte pentru intrarea în grupele Cupei Davis

Victoria cu Peru duce România în play-off-ul pentru turneul final din decembrie 2022. Tricolorii își vor afla adversarii în prima parte a anului viitor.

Punctul decisiv pentru România a fost adusă de echipa de dublu, iar Horia Tecău a fost la ultima sa apariție, dintr-o carieră bogată. Marele campion a avut mai multe emoții decât se aștepta. Perechea Conner Huertas del Pino și Sergio Galdos au reușit să câștige primul set. A urmat apoi, însă, revirimentul lui Copil și Tecău. Cei doi români nu au mai făcut pași greșiți, au controlat confruntarea și au adus punctul victoriei pentru tricolori.

Federația speră să îl convingă pe Horia Tecău să mai joace în Cupa Davis

A fost un moment special pentru marele campion român. După ce și-a anunțat retragerea din circuitul ATP, Tecău a acceptat să mai joace un meci pentru România și și-a adus aportul decisiv la calificarea României.

Horia Tecău, vicecampion olimpic şi dublu câştigător de Grand Slam la dublu, a decis să pună punct carierei sale în tenis la vârsta de 36 de ani. Cu toate acestea, oficialii Federației speră să îl convingă pe Horia să mai evolueze măcar o dată. Și Simona Halep, prezentă la Cluj alături de fostul ei coleg și bun prieten, crede că acesta va mai apărea pe teren.

Sunt sigură că cei din federație îl vor convinge să mai joace măcar o dată. România are nevoie de clasa lui, a declarat sportiva, la Digisport.

Multe emoţii curg în acest moment. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit, pentru oamenii pe care i-am întâlnit. Sportul a fost locul meu de joacă, şcoala mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să mă perfecţionez în timp. Energia terenului de tenis şi a iubitorilor tenisului m-a oferit o imensă recompensă şi voi păstra acest sentiment pentru totdeauna. Acum a venit timpul să mă bucur de viaţă în alt mod şi să transform toată această energie într-o nouă formă., a scris Tecău.