Momente incredibile în preliminarii. Belgia a greșit imnul. Intervenția de urgență a lui Lukaku

Bogdan Solomon 20.11.2023, 09:40
Momente incredibile în preliminarii. Belgia a greșit imnul. Intervenția de urgență a lui Lukaku

Penultima etapă a preliminariilor Euro 2024 a fost marcată de un moment incredibil. Belgienii au greșit imnul național al adversarei și a fost nevoie de intervenția lui Romelu Lukaku pentru remedierea situației.

Scene incredibile în preliminariile Euro 2024. Belgia a greșit imnul

Înaintea meciului disputat la Bruxelles, organizatorii s-au „remarcat” printr-o gafă de proporții. La stația de amplificare a fost pus imnul Suediei în loc de cel al Azerbaidjanului.

Vizibil stânjeniți de acest moment, jucătorii și staff-ul tehnic al oaspeților au așteptat ca imnul Suediei să se încheie. A urmat cel al Belgiei, dar când arbitrul era pregătit să fluiere startul meciului, căpitanul Emin Mahmudov l-a înștiințat pe omologul său, Romelu Lukaku, în legătură cu eroarea comisă.

Belgianul a mers la marginea terenului pentru o discuție cu oficialii și problema s-a rezolvat. Câteva secunde mai târziu, azerii au putut intona imnul de stat alături de suporterii care au făcut deplasarea.

Belgia s-a calificat la Euro 2024. Componența urnelor valorice, modificată

Pe teren, Belgia a predat o adevărată lecție de fotbal, scor 5-0, asigurându-și astfel calificarea la turneul final din vara anului viitor. Omul meciului a fost chiar Lukaku,  grație celor patru reușite, care i-au consolidat poziția de lider în clasamentul golgheterilor. Leandro Trossard a închis tabela, în minutul 90.

Selecționata antrenată de Domenico Tedesco a acumulat 20 de puncte și a câștigat grupa F, cu două avans față de Austria, calificată la rândul ei matematic. Acest rezultat a modificat componența urnelor valorice.

Belgia i-a luat locul Austriei, singura echipă relativ accesibilă din prima urnă, în care se mai află Germania, Portugalia, Franța, Belgia, Anglia și Spania. O înfrângere în fața Elveției ar face ca România să ajungă direct în urna a patra, caz în care ar întâlni adversari mult mai puternici.

Pe de altă parte, dacă din celelalte urne ne-ar ieși în cale, de pildă, Slovacia și Slovenia, am avea șanse reale în lupta pentru calificarea în fazele eliminatorii ale competiției. Cel mai negru scenariu ar însemna o adevărată grupă „a morții”, cu Franța, Olanda și Elveția. Calculele sunt doar provizorii, având în vedere că a mai rămas o etapă de disputat. În funcție de rezultate, se pot produce schimbări majore în ceea ce înseamnă componența urnelor.

Cert este că România va evolua la un Campionat European pentru prima dată după opt ani de absență. Tragerea la sorți este programată pe 2 decembrie, la „Elbphilharmonie” din Hamburg, iar turneul final va lua startul în iunie 2024.

Urmăriți Playsport.ro și pe