Momente uluitoare trăite de Daniel Pancu în Europa: „L-am întrebat dacă știe românește!” Distruge mentalitatea românilor. EXCLUSIV

Robert Zanfir 08.02.2023, 17:56
Momente uluitoare trăite de Daniel Pancu în Europa: „L-am întrebat dacă știe românește!” Distruge mentalitatea românilor. EXCLUSIV

Daniel Pancu spune că tinerii jucători români suferă la capitolul mentalitate. Mai mult, actualul selecționer al naționalei U20 a dezvăluit la Playsport Live ce probleme de comunicare a întâlnit în drumurile prin Europa, unde a plecat în căutarea de noi jucători pentru echipele naționale.

Daniel Pancu nu ascunde că s-a lovit, ca selecționer, de aceleași probleme semnalate și de alți antrenori. Chiar înaintașul său, Bogdan Lobonț, a dezvăluit episoade greu de crezut din vestiarele naționalelor. Un exemplu pe care a fost nevoit să îl gestioneze fostul atacant al României este scandalul de la amicalul cu Germania. În luna septembrie 2022, banca de rezerve a românilor a fost invadată de mizerie, în timp ce la germani domnea curățenia.

Fotbaliști pentru România. Momente uluitoare trăite de Pancu în Europa

Daniel Pancu insistă și spune că tinerii jucători români suferă la capitolul mentalitate. Aceștia ar ceda ușor când dau de greutăți.

„Poți să ajungi la jucătorii ăștia români din diaspora și poate unii să nu își dorească. Sunt acum două sau trei cazuri pe la echipele naționale de juniori sau de tineret. Eu, pe toți trei pe care i-am urmărit în săptămână petrecută în Italia i-am și convocat. Am și fost mulțumit de toți trei. Lucru curios, după ce s-au întors de la echipa națională, nu a mai jucat niciunul.

Bine, Filip, de la Alessandria, i-am dat ieri mesaj că nu l-am mai văzut cinci jocuri, mi-a spus că a fost accidentat, a intrat ieri cu echipa. Luca Mihai și-a schimbat echipa de la Trento la Albinoleffe, și Matei Ilie, care era titular de baza la Padova, e rezervă de șapte jocuri. Sunt convins că sunt mulți alti români, dar sunt și acțiunile foarte puține. Au fost patru jocuri, mai am două și s-a terminat mandatul meu la U20”, a declarat Daniel Pancu la Playsport Live.

Asta la care particip eu este chiar competiție amicală. Cu toate că joci cu cei mai buni adversari din Europa. Voi merge în stafful lui Emil (Săndoi – n.r.) pentru Euro și se termină contractul meu. FRF a luat decizia de a continua, se joacă jocurile astea două, cred că e o idee bună. Dacă un singur jucător din cei convocați de mine va juca pentru România la Euro, în vară… o consider o achitarea de sarcini, nu zic misiune îndeplinită.
Daniel Pancu, la Playsport Live.

Despre mentalitatea jucătorilor români

Bogdan Lobonț a criticat mentalitatea tinerilor jucători romani. „Am văzut, Lobby a spus ceva și de Salam sau Minune…”, spune Daniel Pancu.

„Unde văd eu cea mai mare problemă a fotbalistului român? La gradul de suferință, când dau de greu, cedează. Se unesc doi, trei, patru… antrenorul e de vină, altcineva e de vină… Nici nu îi cunosc bine, am 22 de zile de stat împreună cu ei și am schimbat 12 jucători de la prima acțiune la a doua acțiune.

Am fost la ăsta micul, (Robert – n.r.) Filip, de la Alessandria, el e de la trei ani în Italia. La un moment dat îmi vine ideea… Dar romănește vorbește? Se uitau unul la altul… Cică, să știi că nu l-am auzit niciodată, dar parca a fost o dată în România, la bunici.

După meci am spus. Îl chemi te rog până afară. Și L-am întrebat: vorbești romănește? Da, da, da… A, bine, bravo! Apoi l-am întrebat dacă știe cine sunt? A stat așa, a stat și tot dădea cu degetul, dădea, dădea….. Până la urma a zis: Rapid! Bine, mă, că măcar atât știi. Bine, mulți sunt născuți 2003, 2004, până s-au făcut ei de șapte, opt ani, să înțeleagă ceva din fotbal… Mda, cred că m-au prins”, a mai spus Daniel Pancu la Playsport Live.

Urmăriți Playsport.ro și pe