Momentul care a schimbat soarta Farului în acest sezon. ”M-au supărat!”

George Drafta 23.05.2023, 00:16
Momentul care a schimbat soarta Farului în acest sezon. ”M-au supărat!”

Gică Hagi a dus Farul spre un succes istoric în această ediţie a Superligii. Una în care constănţenii au făcut un salt de 4 locuri faţă de poziţia pe care au temrinat stagiunea precedentă.

În sezonul 2021-2022, Farul a prins playoff-ul după două campionate în care lipsise în minicampionatul pentru titlu. Însă urcuşul a fost unul abrupt. Iar după succesul cu FCSB de la Ovidiu, Hagi şi ai lui s-au încoronat din nou campioni, oprind hegemonia CFR-ului de 5 ani.

Începută chiar după sucesul Viitorului din 2017. Atunci când Hagi surprindea pe toată lumea cu un triumf care amintea de victoriile finale ale altor outsidere precum Unirea Urziceni şi Oţelul Galaţi. „Regele” a dezvăluit a doua zi după ce s-a văzut cu medalia de aur la gât care a fost unul dintre secretele atmosferei excelente de la echipa dobrogeană.

Fanii au invadat terenul de ajoc al aranei din Ovidiu după ce farul şi-a asigurat matematic triumful în Superligă © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Fanii au invadat terenul de joc al arenei din Ovidiu după ce Farul şi-a asigurat matematic triumful în Superligă © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Decizie inspirată

Regele a abandonat ideea de a-şi băga jucătorii în cantonament înaintea jocurilor de pe teren propriu. Iar efectele s-au făcut simţite imediat. Hagi consideră că astfel jucătorii s-au simţit în largul lor. Şi randamentul lor în teren a crescut.

”Tu întotdeauna trebuie să te gândești la tine, trebuie să te gândești la tine, tu miști lucrurile, tu le aduci, tu trebuie să-ți faci programul, să fii responsabil. De asta, cum am mai spus, acum putem s-o spunem, că suntem echipa care a ieșit campioană fără cantonament acasă.

Am stat acasă, am dormit acasă, i-am lăsat acasă, pentru că ei trebuie să fie responsabili. De ce cei de afară pot să facă lucruri și noi să stăm cum eram înainte? M-au supărat o dată și de atunci am zis că nu mai facem cantonament. De atunci, culmea e că am câștigat toate meciuri, toate, toate meciurile”, a povestit managerul tehnic al Farului la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe