Momentul care l-a propulsat pe David Popovici în ochii celor mai mari campioni. „E o nebunie ce reușește la vârsta lui”

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.06.2022, 21:05
Momentul care l-a propulsat pe David Popovici în ochii celor mai mari campioni. „E o nebunie ce reușește la vârsta lui”

Momentul în care David Popovici a ajuns în vârful natației mondiale a fost anticipat încă din urmă cu un an de către unul dintre cei mai mari campioni ai acestui sport. Campionul olimpic american Caeleb Dressel l-a remarcat pe românul de doar 17 ani în timpul Jocurilor Olimpice care s-au disputat în vara anului trecut la Tokyo.

David Popovici a fost remarcat încă de la Jocurile Olimpice de anul trecut de unul dintre cei mai mari înotători ai lumii

Atunci, cei doi au concurat unul contra celuilalt în proba de 100 de metri liber. Chiar dacă David Popovici a încheiat acea cursă doar pe locul 7, Dressel a spus la finalul ei că atenția i-a fost atrasă de evoluția avută de sportivul legitimat la CS Dinamo. Și, în plus, a subliniat că Popovici, care avea la acel moment doar 16 ani, s-a descurcat mult mai bine decât o făcea el la vârsta lui.

Cu siguranță mi-a captat atenția. Eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam 100 de metri stilul liber la 16 ani pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo. Dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a spus atunci Caeleb Dressel despre David Popovici.

Borne importante setate de tânărul de 17 ani în natația românească după această performanță fantastică

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta. El a încheiat finala cu timpul de 1:43,21, un nou record mondial la nivel de juniori. Românul și-a depășit astfel propriul record, setat chiar duminică, în semifinala acestei probe. Mai mult, tânărul a fost la puțin mai mult de o secundă de a stabili un nou record mondial absolut.

David Popovici a devenit primul sportiv din România care câștigă un titlu mondial la natație, într-o probă masculină. De fapt, este abia a treia medalie de aur din istoria țării noastre în acest sport. Anterior, au reușit această performanță doar Tamara Costache, în 1986, la 50 de metri liber, respectiv Diana Mocanu, în 2001, la 200 de metri spate.

De asemenea, medalia câștigată de Popovici este prima obținută de România la un Campionat Mondial din 2009 încoace. Atunci, Camelia Potec a adus bronzul în proba de 1.500 de metri liber.

Lumea întreagă e la picioarele lui David Popovici. Spaniolii și maghiarii îi aduc ode noului Rege

 

Urmăriți Playsport.ro și pe