Momentul de cotitură în relația Gică Hagi – Mircea Lucescu. Ce s-a întâmplat în finala Supercupei Europei

Dragos Stefanescu 28.09.2022, 15:28
Momentul de cotitură în relația Gică Hagi – Mircea Lucescu. Ce s-a întâmplat în finala Supercupei Europei

Gică Hagi și Mircea Lucescu au colaborat excelent la Galatasaray, reușind să cucerească trofee importante împreună. Însă un episod mai puțin cunoscut petrecut între cei doi a ieșit la iveală recent. Totul s-a întâmplat în anul 2000, în timpul finalei din Supercupa Europei.

Cum a făcut Gică Hagi o schimbare genială peste capul lui Mircea Lucescu

Gică Hagi și Mircea Lucescu au colaborat excelent la Galatasaray. Cei doi au cucerit trofee importante împreună cu formația turcă și au rămas definitiv în istoria clubului.

Un episod însă mai puțin cunoscut petrecut între Hagi și Lucescu a ieșit recent la iveală. Fostul fundaș dreapta de la Galatasaray, Fatih Akyel, a dezvăluit un moment tensionat petrecut în timpul finalei din Supercupa Europei din anul 2000. Conform aksam.com, Akyel a povestit cum Gică Hagi a hotărât trimiterea sa pe teren în ciuda opoziției lui Lucescu.

În finală, Galatasaray a înfruntat-o pe Real Madrid, la Monaco. Gică Hagi a jucat până în minutul 71, atunci când scorul era egal, 1-1. Nemulțumit de situația din teren, Hagi a hotărât în minutul 86 să-l trimită în teren pe Fatih Akyel, fără a-l consulta pe Mircea Lucescu. Cei doi au avut o discuție contradictorie, iar tehnicianul nu a aprobat schimbarea. Totuși, Hagi nu a ținut cont și l-a introdus pe Akyel în joc. Ulterior, în prelungirile meciului, Akyel a oferit pasa decisivă pentru ”golul de aur” al lui Jardel. Astfel, Galatasaray a cucerit trofeul, câștigând meciul cu 2-1.

Gheorghe Hagi s-a dus la Lucescu și i-a spus ceva. Apoi, a venit la mine și mi-a spus: ”pregătește-te să intri”. A vorbit iar cu Lucescu, apoi mi-a spus din nou: ”dezbracă-te repede” și m-a bruscat. Mi-a scos pantalonii de trening. Mi-a zis să intru, așa că am intrat”, a povestit Fatih Akyel.

Gică Hagi, un nou discurs-manifest despre națională

Chiar dacă a câștigat la scor cu Bosnia, 4-1, naționala României a terminat pe ultimul loc grupa din Liga Națiunilor. A retrogradat în Liga C, unde va întâlni echipe precum Feroe sau Kosovo.

Cu toate acestea, Gică Hagi crede încă în viitorul naționalei noastre. Tehnicianul este convins că România are jucători foarte talentați, dar care trebuie șlefuiți cu mare grijă.

Eu cred că există jucători care au calitate care poate fi mare. Există jucători foarte talentați, cu potențial enorm, doar că trebuie să știi să-i vezi cine sunt, care sunt. Avem potențial enorm, e imposibil să nu existe 22 de jucători care să ajungă la un moment dat să concureze cu cei mai buni.

Mi-e imposibil să cred că nu există acest lucru, nu poate nimeni să-mi spună că nu există, dar e o muncă grea de a-i alege pe cei care vor și pot. Contează jucătorul, contează selecția, apoi tactica o face antrenorul.

Există o presiune, nu putem să o ocolim. Presiunea care e? Să fii cel mai bun, să câștigi meci de meci. Cine nu rezistă la presiune, să stea acasă”, a declarat Gică Hagi, potrivit Digisport.

Urmăriți Playsport.ro și pe