Momentul în care David Popovici a părăsit Steaua și a semnat cu Dinamo

Octavian Vasilescu / 22.06.2022, 08:17
Momentul în care David Popovici a părăsit Steaua și a semnat cu Dinamo

David Popovici (17 ani) a scris istorie pentru România la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Sportivul a obținut medalia de aur în proba de 200 metri liber, o premieră pentru sportul românesc.

Popovici a triumfat în finală cu un timp de 1:43.21, record pentru un junior care concurează alături de seniori. Playsport vă prezintă un episod important din cariera lui David Popovici, trecerea de la CSA Steaua la CS Dinamo.

David Popovici a părăsit CSA Steaua pentru CS Dinamo

În septembrie 2021, CS Dinamo a anunțat „super-transferul anului”, spre stupoarea steliștilor. David Popovici a părăsit CSA Steaua și a semnat cu Dinamo, la scurt timp după ce a impresionat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Condițiile de la Dinamo l-au dat pe spate pe campionul David Popovici, care a acceptat oferta fără să stea pe gânduri. Alături de el a venit și antrenorul Adrian Rădulescu, cel care l-a însoțit și la Campionatul Mondial de la Budapesta, unde a obținut medalia de aur.

Popovici a avut numeroase oferte și din Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, el a decis să mai rămână în România, iar pe viitor nu exclude să ia drumul SUA. Universitățile din America de Nord sunt recunoscute pentru faptul că investesc enorm de mulți bani în sport.

David Popovici a explicat de ce a mers la CS Dinamo

David Popovici a vorbit deschis despre trecerea la CS Dinamo:

Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.

Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă.

Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a spus Popovici, în 2021.

VIDEO Campion mondial la 200 metri liber

Un fenomen în bazin

Palmaresul lui Popovici este impresionant. Pe lângă medalia de aur cucerită la 17 ani, în proba de 200 metri liber din cadrul Mondialului de natație, el a mai reușit și alte momente magnifice.

În 2021, la numai 16 ani, a impresionat întreaga planetă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În proba de 200 metri liber de la JO 2020 s-a clasat pe locul 4. A fost la numai două sutimi de medalia de bronz!

Ulterior, el s-a calificat și în finala probei de 100 metri liber de la JO 2020. Acolo s-a clasat pe locul 7, o altă performanță remarcabilă pentru un adolescent.

Campionul olimpic Caeleb Dressel a fost impresionat de David Popovici la Tokyo: „Eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant, cu adevărat, ce face și cum se descurcă în apă. Când înotam la 100 de metri, stilul liber, la 16 ani, pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a spus Dressel.

David Popovici mai are în palmares și o medalie de aur obținută la Campionatele Europene de natație în bazin scurt de la Kazan, în noiembrie 2021. Puștiul s-a impus tot în proba sa favorită, 200 metri liber.

Tot în 2021, Popovici a stabilit un record mondial la Europenele de juniori, la Roma. El a obținut trei medalii de aur și un argint în proba de ștafetă la competiția respectivă. În semifinalele probei de 200 metri liber, Popovici a înregistrat un timp de 1 min 45 sec 26/100, record mondial la juniori.