Monica Niculescu joacă alături de o rusoaică la turneul de la Lyon. Ce trăiește Alexandra Panova din cauza deciziilor luate de WTA în contextul războiului pornit de Rusia

Moldoveanu Camelia 02.03.2022, 23:02
Monica Niculescu joacă alături de o rusoaică la turneul de la Lyon. Ce trăiește Alexandra Panova din cauza deciziilor luate de WTA în contextul războiului pornit de Rusia

Războiul început Putin pe teritoriul Ucrainei a provocat un val de reacții și sancțiuni la adresa Rusiei. Colega de echipă, la turneul de la Lyon, a jucătoarei de tenis Monica Niculescu este rusoaica Alexandra Panova. Ce din urmă este afectată de deciziile luate de către organizatorii turneului, în semn de protest.

Monica Niculescu face echipă la Lyon cu rusoaica Alexandra Panova. Organizatorii au luat măsuri contra Rusiei

Monica Niculescu și Alexandra Panova au câștigat duelul, în sferturile de finală de la Lyon, cu perechea formată din Georgina Garcia – Perez și Xenia Knoll, scor 7-6 (1), 7-6 (7). Cu toate că rusoaica are adevărate motive de bucurie, pe plan profesional, victoria i-a fost umbrită de măsurile care sunt luate împotriva Rusiei.

Organizatorii turneului WTA 250 de la Lyon au decis, în contextul războiului din Ucraina, să nu afișeze drapelul Rusiei. Astfel, Alexandra Panova s-a duelat alături de Monica Niculescu fără steagul propriei țări, nici măcar pe graficul turneului. Numele sportivei din Rusia este însoțit de un gol.

Vezi pe playsport.ro ce jucătoare de tenis din Rusia s-a poziționat împotriva războiului din Ucraina și împotriva lui Vladimir Putin. Tânăra a izbucnit în lacrimi.

Sancțiunile continuă! Tenisul din Rusia, lovit în plin

Tenisul din Rusia este lovit în plin, după ce mai multe foruri și federații internaționale au decis să sancționeze în diverse moduri sportul din țara condusă de Vladimir Putin. Decizia Rusiei de a invada fără milă Ucraina a provocat groază și tristețe în întreaga lume, iar consecințele nu au întârziat să vină pe toate planurile.

Revenind la măsurile care s-au luat la nivel sportiv, echipele de club și naționala de fotbal din Rusia au fost excluse de FIFA și UEFA din toate competițiile. De asemenea, rușii au primit interzis în alte două sporturi importante: rugby și patinaj.
În același timp, UEFA a mutat finala Ligii Campionilor la Paris, iar Campionatul Mondial de volei din acest an nu va mai fi organizat de Rusia.

Miercuri, 2 martie, Federația Internațională de Tenis (ITF) și-a manifestat și ea sprijinul față de poporul ucrainean și a suspendat Rusia din Cupa Davis și Fed Cup. O decizie similară a fost luată și în cazul Belarusului, țară care a fost complice la invazia pornită în Ucraina.

În schimb, Federația Internațională de Tenis a decis să permită jucătorilor de tenis ruși, cel puțin pentru un moment, participarea în turneele ATP, WTA și ITF. Cu toate acestea, sportivii nu vor avea voie să poarte însemnele naționale ale Rusiei.

Urmăriți Playsport.ro și pe