Moruțan, distrus de omul care l-a propulsat în fotbalul mare. Jucătorul lui Pisa, umilit de cele mai dure cuvinte

Giosanu Catinca / 06.08.2022, 18:04
Moruțan, distrus de omul care l-a propulsat în fotbalul mare. Jucătorul lui Pisa, umilit de cele mai dure cuvinte

Olimpiu Moruțan a fost desființat de fostul său patron de la FC Botoșani după ce a fost împrumutat de cei de la Galatasaray Istanbul la Pisa. Internaționalul român este încântat de faptul că va juca în Serie B, dar Valeriu Iftime l-a criticat dur. Ce i-a reproșat patronul moldovenilor lui Olimpiu Moruțan.

Valeriu Iftime îl critică pe Olimpiu Moruțan

Omul de afaceri Valeriu Iftime spune că Olimpiu Moruțan nu a făcut nimic notabil. Oficialul este de părere că jucătorul român trebuia să depună mai mult efort pentru a-și atinge potențialul maxim.

Moruțan este un jucător talentat. Am vorbit mult despre el. El n-a făcut nimic pentru fotbalul românesc. Mai nimic! Dacă nu înțelege că e ultima lui șansă… sigur că e bine că a plecat, acolo nu juca.

Până în acest moment, nu l-am văzut să ne rupă gâtul. La FCSB n-a fost cel mai bun, iar la Galatasaray a făcut patru-cinci meciuri și s-a oprit. Nu știu în ce măsură își poate reveni. Talentul nemuncit este ca un fier care ruginește.”, a declarat Valeriu Iftime, potrivit celor de la prosport.ro.

Ce salariu va avea internaționalul român la Pisa

Internaționalul român va încasa un salariu considerabil la noua lui echipă. Mijlocașul român va primi 600.000 de euro, așa cum s-a întâmplat și în Turcia, potrivit digisport.ro.

Lui Moruțan nu îi va fi foarte greu să se adapteze la Pisa, pentru că în lotul echipei din serie B se mai găsesc doi jucători români. Este vorba despre fundașul Adrian Rus și mijlocașul Marius Marin.

În cazul în care va promova în Serie A, Moruțan va fi transferat definitiv de la Galatarasay, pentru 4 milioane de euro.

George Pușcaș a fost și el legitimat la Pisa, dar a revenit la Reading. Contractul său expiră în iunie 2024.

”Trebuie să meargă undeva şi să îşi dovedească acea explozie”

Antrenorul de la Galatasaray, Okan Buruk, a declarat că jucătorul de națională este cu adevărat talentat, numai că trebuie să meargă să joace undeva timp de un an ca să îşi dovedească acea explozie.

Vom încerca să alegem ceea ce este cel mai bine pentru el. Poate că îi va fi mult mai bine să meargă să joace undeva timp de un an.

Este cu adevărat talentat, muncitor şi are un caracter foarte frumos. Cu toate acestea, trebuie să meargă undeva şi să îşi dovedească acea explozie.”, a fost reacția lui Buruk, după ce Moruțan a renunțat la Galatasaray.