Motivul pentru care Bianca Andreescu a preferat să joace pentru Canada: „În România nu avea nici teniși și nici mingi de tenis”

Giosanu Catinca / 02.12.2021, 12:42
Motivul pentru care Bianca Andreescu a preferat să joace pentru Canada: „În România nu avea nici teniși și nici mingi de tenis”

Bianca Andreescu nu trece printr-o perioadă tocmai bună. Ea a suferit în ultima vreme mai multe accidentări, iar acum a ales să se concentreze asupra unor alte lucruri. Sportiva din Canada s-a hotărât să scrie o carte pentru copiii care vor să intre în lumea tenisului.

Bianca Andreescu: ”Acesta a fost dintotdeauna un vis al meu!”

Bianca Andreescu a devenit campioană de Grand Slam după ce a început să practice tenisul în România. Sportiva de 21 de ani reprezintă acum Canada, dar nu a uitat de unde a plecat, mai ales că a început tenisul în țara natală a părinților ei, România. Avea doar șapte ani la vremea respectivă. După un timp, Bianca Andreescu și părinții au fost nevoiți să se mute înapoi în Canada, acolo unde și-a continuat ascensiunea.

Acum, Bianca Andreescu își dorește să scrie o carte pentru copiii care vor să intre în lumea sportului care a consacrat-o. De altfel, acesta este cel mai mare vis al ei, a mărturisit sportiva.

Scriu propria mea carte! Acesta a fost dintotdeauna un vis al meu! Abia aștept să fie gata!”, a scris Bianca Andreescu pe rețelele de socializare.

„La Pitești, n-a avut nici mingi de tenis, nici teniși”

Cartea este programată pentru publicare la finele lunii mai 2022. Pe lângă tenis, ea va mai aborba și alte teme precum meditația și câinele său, Coco.

Un alt rol important îl va juca perioada copilăriei, petrecută parțial în România, la Pitești. Fosta campioană de la US Open s-a născut în data de 16 iunie 2000 la Mississauga, Canada, dar a revenit împreună cu părinții săi în România, unde a început să joace tenis la 6 ani, în Pitești.

Bianca Andreescu s-a mutat de la Pitești în Canada și îți câștigă US Open. De ce? La Pitești, în era modernă, după 1990, n-a avut mingi de tenis și n-a avut teniși! Atunci, ne uităm cu toții în oglindă și spunem: ”Ce-am păcătuit, oare?”, a subliniat Ion Țiriac la emisiunea „Rețeaua de Idoli”, povestind despre condițiile de antrenament pe care le-a avut Bianca Andreescu în România.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, finalistă la Miami Open, ocupă în acest moment locul 46 mondial.