Motivul pentru care Cristiano Ronaldo a fost dat de gol! Portughezul voia să primească primul gol dat de lusitani cu Uruguay

George Drafta 29.11.2022, 23:42
Motivul pentru care Cristiano Ronaldo a fost dat de gol! Portughezul voia să primească primul gol dat de lusitani cu Uruguay

Cristiano Ronaldo s-a bucurat pentru ceea ce ar fi trebuit să fie a doua reuşită a sa la turneul final din Qatar.

Superstarul lusitan a fost văzut de toată lumea exuberant. După ce credea că a atins mingea la centrarea lui Bruno Fernandes care s-a dus în plasă în minutul 54 al meciului contra Uruguayului. Doar că la câteva minute distanţă, FIFA deja îl scosese de pe lista marcatorilor. După ce forul internaţional a analizat faza deschiderii scorului de pe arena Lusail.

Dar elementul clar care a determinat oficialii să nu îi acorde golul lui Ronaldo este reprezentat de faptul că toate mingile care sunt folosite la meciurile competiţiei au încorporat un cip special. Acesta este capabil să ofere informaţii cu privire la fiecare atingere de minge a jucătorilor aflaţi pe gazon. Şi cum la primul gol sistemul nu a captat nicio deviere din partea lui Ronaldo, golul i-a fost automat acordat lui Bruno Fernandes.

Explicaţiile actorilor fazei respective

Bruno Fernandes nu a fost atât de preocupat de faptul că ar putea să i se atribuie lui reuşita care a înclinat balanţa în favoarea echipei sale.

Ronaldo şi Bruno Fernandes au fost coechipieri până în urmă cu câteva zile şi la Manchester United
Ronaldo şi Bruno Fernandes au fost coechipieri până în urmă cu câteva zile şi la Manchester United

„Am avut intenția de a-i centra mingea. Nu contează până la urmă cine marchează, știu că atacanții caută mereu golul. Eu m-am bucurat ca și cum ar fi golul lui, cred că balonul l-a atins puțin și pe el.

În orice caz suntem fericiți pentru victorie, știu că reușita contează mai mult pentru atacanți, indiferent că se cheamă Gonçalo, André, Rafael sau João. E important că ne-am atins obiectivul!”, a fost reacşia lui Bruno Fernandes la finalul confruntării în care a fost declarat omul meciului de către FIFA.

Reacţia lui Ronaldo

Ronaldo în schimb a dat de înţeles imediat după fluierul final că el a influenţat decisiv mingea plecată din piciorul fostului lui coleg de la Manchester United. Dacă ar fi fost aşa el ar fi punctat pentru a 119-a oară în tricoul naţionalei Portugaliei. Şi nu a fost singurul moment în care Ronaldo a fost puţin ghinionist luni seară.

El a fost scos din teren de Fernando Santos în minutul 82. Înainte ca lusitanii să obţină lovitura de la 11m bătută de Bruno Fernandes. Dacă ar fi fost pe teren în acel moment, Cristiano ar fi fost cel desemnat să execute penaltyul. Totuşi, Ronaldo va avea şanse să îşi îmbunătăţească cifrele. Atât în ultimul meci din grupă, împotriva Coreei de Sud cât şi în optimi. Pentru că Portugalia este deja calificată în faza eliminatorie.

Urmăriți Playsport.ro și pe