Motivul pentru care Dan Petrescu nu a antrenat în Anglia. “Poate ar trebui să schimbe lucrul acesta”

Moldoveanu Camelia / 27.06.2021, 13:53
Motivul pentru care Dan Petrescu nu a antrenat în Anglia. “Poate ar trebui să schimbe lucrul acesta”

Dan Petrescu este unul dintre cei mai apreciați antrenori pe care îi are România. Fostul lui coleg de la Chelsea, Mark Hughes, a vorbit la superlativ despre „Bursuc”. Tot el a explicat și de ce tehnicianul român nu a antrenat niciodată în Anglia.

Mark Hughes a vorbit la superlativ despre fostul său coleg de la Chelsea

Tehnicianul român și Hughes au fost colegi la Chelsea între 1995 și 1998. După ce și-a încheiat carierele de fotbalist, Dan Petrescu a devenit antrenor, iar colegul său a manageriat Blackburn Rovers, Manchester City sau Stoke City. Din 2018 fostul fotbalist galez este managerul celor de la Southampton.

Cu ocazia EURO 2020, Mark Hughes și-a adus aminte de fostul său coleg Dan Petrescu. În calitate de cunoștințe, dar și de ambasador Betfair, managerul a vorbit la superlativ despre antrenorul român.

Dan Petrescu era un tip grozav pe care să-l ai în vestiar. Era foarte inteligent prin felul în care combina pe teren, iar pasele sale erau mereu bune. Făcea și incursiuni foarte bune pe flancuri și de multe ori ajungea în spatele liniei de apărători adverși, ceea ce pentru un fundaș lateral este un bonus.

De multe ori jucătorii de pe poziția lui alergau mult în sus și în jos, dar nu ajungeau în poziții bune pentru a produce ocazii. Dan era mereu acolo, avansat și juca unghiuri bune. A fost totodată și un jucător care se apăra bine, dar acest lucru era de așteptat de la un fundaș lateral” a spus Hughes pentru Betfair.

Dan Petrescu, parte din grupul celor mai admirați

Managerul celor de la Southampton a ținut să sublinieze faptul că „Bursucul” face parte din grupul jucătorilor iubiți de fanii Chelsea.  Se pare că performanțele românului nu au fost șterse din Anglia nici după mai bine de 20 de ani.

Petrescu a ajuns la Chelsea într-un moment în care lucrurile se schimbau în bine. Eu am ajuns la club în 1995, în același sezon în care a venit și el. A fost o perioadă în care Chelsea a început să construiască o echipă căutând jucători în toată piața din Europa. Gianluca Vialli și Gianfranco Zola au venit la rândul lor în anul următor, așa că a fost un moment entuziasmant pentru club.

Petrescu făcea parte din acel grup de jucători despre care fanii Chelsea au o părere foarte bună. Colegii lui la fel, fiindcă am apreciat ceea ce a adus echipei” a continuat acesta.

Motivul pentru care Dan Petrescu nu a antrenat în Anglia

Cu toate că este iubit și apreciat în Anglia, Dan Petrescu nu a ajuns încă la o echipă o echipă din Regatul Marii Britanii. Cum își explică asta fostul lui coleg de la Chelsea.

Sunt surprins că Petrescu nu a avut parte de oportunități de a antrena în Anglia. Dacă ne uităm peste unii dintre cei care au ajuns să antreneze în League One sau Championship (n.red. – ligile 2 și 3 din Anglia), sunt antrenori străini care nu au un CV la fel de bun nici în antrenorat, nici în carierele de jucători, dar au primit oportunități decente.

Poate a fost o alegere personală. Aș crede că a primit oportunități dată fiind reputația pe care o are, dar poate că au existat motive pentru care nu s-au concretizat. Mă surprinde acest lucru fiindcă Petrescu și-a continuat cariera în antrenorat și s-a descurcat foarte bine” a explicat Hughes, concluzionând amuzat: „Poate ar trebui să-și schimbe agentul”, potrivit prosport.ro