Motivul pentru care FC Barcelona nu s-a implicat în transferul lui Kylian Mbappe. Joan Laporta a explicat noua strategie a clubului catalan. “Nu o să mai facem asta niciodată!”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.05.2022, 09:47
Motivul pentru care FC Barcelona nu s-a implicat în transferul lui Kylian Mbappe. Joan Laporta a explicat noua strategie a clubului catalan. “Nu o să mai facem asta niciodată!”

Joan Laporta a explicat că Barcelona nu a intrat în lupta pentru semnătura lui Kylian Mbappe din cauza faptului că acesta solicită un salariu mult prea mare pentru ceea ce ar putea oferi clubul catalan în acest moment. Astfel, dacă ar fi acceptat să facă acest lucru, președintele echipei de pe Camp Nou ar fi riscat să ducă din nou clubul într-un colaps financiar, așa cum a făcut precedenta administrație, condusă de Josep Maria Bartomeu.

Joan Laporta a explicat că Barcelona nu va mai arunca cu bani fără acoperire în mandatul său

Joan Laporta a explicat că este total împotriva acestui tip de abordare. Și a asigurat că nu va face sub nicio formă acest lucru în acest mandat. El a dezvăluit că este foarte aproape să regleze definitiv situația financiară a clubului. Pentru aceasta, este nevoie să fie duse la bun sfârșit două procedee economice, până la data de 30 iunie. Iar din acel moment, Barcelona va face tot posibilul pentru a menține o balanță financiară echilibrată, pentru a nu se mai confrunta cu problemele din ultimele două sezoane.

Dacă înainte de 30 iunie vom finaliza una sau două procese, vom ajunge să rezolvăm o mare parte din problemele economice ale clubului. Nu se va mai întâmpla niciodată să intrăm într-o dimensiune a nebuniei. Nu se va mai întâmpla, vom insufla asta în club. Mbappe cere 40-50 de milioane net. Mbapppe este la nivelul super-topurilor”, a spus Joan Laporta potrivit Marca.

Aceste declarații ale președintelui de la FC Barcelona au venit la doar câteva zile după ce același ziar a anunțat că Mbappe a ajuns la un acord cu Real Madrid. Doar că salariul pe care s-ar fi făcut înțelegerea este mult mai mic față de cât a spus Laporta că ar cere francezul. Ba chiar la jumătate.

Conform jurnalistului italian Gianluca di Marzio, salariul starului francez pe Santiago Bernabeu ar urma să fie de 25 de milioane de euro. Chiar mai mic decât încasa la PSG, unde avea un salariu de 25.5 milioane de euro pe sezon.

Ce a scris Marca despre transferul lui Mbappe la Real Madrid

„Atacantul şi Real Madrid au încheiat acordul săptămâna trecută. Au parafat tot ce s-a vorbit în ultimele luni, cele în care Mbappe s-a confruntat cu tot felul de presiuni. Începând cu cele exercitate de conducătorii clubului, urmate de cele ale suporterilor şi terminând cu cele făcute de politicieni, cu Macron la cârmă.

El nu s-a îndoit nicio clipă, dar acele presiuni, unele însoţite de sume de bani departe de orice logică fotbalistică, au reuşit să genereze tensiune şi momente greu de suportat.

Acordul la care s-a ajuns garantează un “Da” din partea lui Mbappe, al cărui anturaj a cerut din nou prudenţă până la încheierea angajamentelor cu PSG… Real Madrid va păstra tăcerea şi va aştepta ca jucătorul însuşi să confirme că perioada sa la PSG s-a încheiat, că dorinţa lui de a juca pentru echipa madrilenă se va împlini de la 1 iulie”, a notat Marca despre acest subiect.

Barcelona pregătește „mega lovitura”. Joan Laporta face mutarea care va aduce sute de milioane în contul clubului