Barcelona pregătește „mega lovitura”. Joan Laporta face mutarea care va aduce sute de milioane în contul clubului

Radu Bordei 14.05.2022, 08:11
Barcelona pregătește „mega lovitura”. Joan Laporta face mutarea care va aduce sute de milioane în contul clubului

Barcelona se pregătește de o vară importantă, iar președintele Joan Laporta caută soluiții să rezolve cât mai multe din problemele financiare. Clubul se află într-o situație mult mai bună decât l-a preluat, dar tot există dificultăți. Xavi vrea, însă, o remaniere a lotului, așa că Laporta încearcă să asigure un buget de transferuri cât mai important.

Joan Laporta este gata să facă o mutare care poate aduce clubului peste 200 de milioane de euro. Ce negociază președintele clubului

Pentru Joan Laporta, aceată vară reprezintă un pas important în readucerea Barcelonei în elita fotbalului european. Mai ales că Xavi vrea ca echipa blaugrana să se lupte la titlu în La Liga, chiar sezonul viitor. Pentru asta, Barcelona trebuie să investească în transferuri. Iar președintele clubului este gata să rezolve această problemă. Clubul este în ultimele faze ale negocierilor cu mai multe fonduri de investiții importante, pentru achiziționarea a 49 la sută din drepturile de licențiere a produselor cu însemnele clubului. Această mutare ar aduce 200 de milioane de euro în conturile Barcelonei.

Este o sumă mai mică decât spera Laporta, dar clubul va avea opțiunea de a reachiziționa aceste drepturi. Dar aceste 200 de milioane ar acoperi gările din bugetul dina cest sezon, ceea ce ar elibera clubul să facă investiții, din vară. De aceea, 30 de iunie este data limită la care trebuie aprobată această măsură, pentru ca Barcelona să beneficieze de un buget important.

Philippe Coutinho, „țeapă” istorică pentru Barcelona

Coutinho a fost transferat de Barcelona în ianuarie 2018 de la Liverpool în schimbul sumei de 135 de milioane de euro. Brazilianul nu a reușit însă în niciun moment să joace pe Camp Nou la nivelul la care a făcut-o pe Anfield Road, sub comanda lui Jurgen Klopp. Coutinho nu a reușit să se impună, așa că în ianuarie 2022 el a fost împrumutat din nou, de data aceasta la Aston Villa. Mutarea a fost de bun augur pentru el. Sub comanda lui Steven Gerrard, fostul său coechipier de la Liverpool, internaționalul brazilian a făcut un retur de campionat foarte bun în Premier League.

Philippe Coutinho a marcat 4 goluri și a oferit 3 pase decisive în 16 meciuri jucate în Premier League. Astfel, el i-a convins pe conducătorii clubului să îl transfere definitiv. Mai ales că Aston Villa va achita doar 20 de milioane de euro pentru brazilian. Philippe Coutinho a semnat un contract pe 4 sezoane și a fost deja prezentat oficial de Aston Villa. Barcelona se va bucura că a scăpat de un salariu uriaș. Antoine Griezmann este unrmătorul nume important de care catalanii vor căuta să scape. Dacă nici Ousmane Dembele nu va continua, atunci Barca va elibera bugetul de salarii și va putea aduce fotbaliștii doriți.

Urmăriți Playsport.ro și pe