Motivul pentru care un atlet vrea să alerge cu spatele într-o cursă importantă: „Asta e puterea mea”

Alex Matei 21.04.2023, 18:21
Motivul pentru care un atlet vrea să alerge cu spatele într-o cursă importantă: „Asta e puterea mea”

Emin da Silva, 50 de ani, un atlet german de origine turcă specializat în curse extreme, și-a propus să alerge cu spatele la una dintre cele mai importante curse. El va participa la semimaratonul de la Viena, acolo unde va trebui să parcurgă 21,0975 kilometri. Cursa va avea loc duminică, 23 aprilie. Ce i-a șocat pe fani.

Emin da Silva, anunț uluitor

Atletul din Germania a transmis că va alerga cu spatele, dar într-un picior, conform publicației Heute. Demersul său are scopuri caritabile. Sportivul adunat deja 70.000 de euro pentru asociația austriacă „Arche Herzensbrücken”, care sprijină familiile în care se găsesc copii cu probleme grave de sănătate.

Maratonul Orașului Viena se află la cea de-a patruzecea ediție. Competiția va avea loc duminică, 23 aprilie. Organizatorii competiției spun că vor participa 39.000 de oameni din peste 100 de țări. Ei vor trebui să parcurgă fie 42,195 kilometri, fie semimaratonul de 21,0975 kilometri.

Va alerga cu spatele și într-un picior la semimaratonul de la Viena

Emin da Silva știe exact ce va face weekendul viitor. El a spus că va alerga cu spatele și într-un picior la semimaratonul de la Viena.

Voi alerga semimaratonul cu spatele, într-un picior.”, a transmis atletul german.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Emin da Silva (@emindasilva)

Postarea făcută de către Emin da Silva, care alergă la Viena pentru a patra oară, a strâns peste 100 de aprecieri.

Cum și-a justificat atletul decizia

Neamțul și-a justificat decizia și crede că acesta este cel mai frumos cadou pe care și-l putea face la aniversarea a 40 de ani.

Pentru mine, aniversarea a 40 de ani este un motiv bun pentru a susține un proiect din Austria. Am ales Arche Herzensbrücken pentru a atrage atenția asupra muncii lor grozave cu copiii grav bolnavi!”, a explicat atletul.

Urmăriți Playsport.ro și pe