Motivul real pentru care Kylian Mbappe îl urăște pe Lionel Messi. Diferența salarială dintre cei doi este colosală

Radu Bordei 29.04.2022, 10:27
Motivul real pentru care Kylian Mbappe îl urăște pe Lionel Messi. Diferența salarială dintre cei doi este colosală

Lionel Messi este departe de forma care l-a consacrat, dar cu toate acestea rămâne lider absolut în fotbal. Când vine vorba de salariu, nimeni nu îl depășește. Marele rival, Cristiano Ronaldo câștigă aproape jumătate din remunerația argentinianului.

Lionel Messi, lider absolut la salarii. PSG plătește sume fabuloase

Noua campioană a Franței plătește, de departe, cele mai mari salarii din fotbalul mondial. Planetfootball a prezentat cele mai importante salarii, din toate campionatele importante ale Europei. Chiar dacă Premier League domină, per total, când vine vorba de remunerațiile cele mai mari, nimeni nu depășește PSG.

Lionel Messi și Neymar sunt, de departe cei mai bine plătiți fotbaliști din lume, cu 62,9, respectiv 55,64 milioane euro brut, anual. În schimb, Kylian Mbappe este remunerat cu „doar” 31,68 de milioane. Acest lucru se va schimba, însă, chiar dacă Mbappe va pleca sau va rămâne în capitala Franței.

În Premier Lague, Cristiano Ronaldo câștigă 31,86 milioane de euro, jumătate câtt rivalul Messi, dar cel mai mare salariu din Anglia. Kevin de Bruyne și David de Gea, cu 24.75 milioane de euro și  23.2 milioane de euro anual.

Surpriza vine din La Liga, unde Gareth Bale încasează mai mulți bani decât Ronaldo, cu 33,6 milioane de euro anual. În schimb, în Serie A, cel mai mare salariu este doar 13,36 milioane de euro, al lui Dybala de la Juventus.

Kylian Mbappe se pregătește să devină cel mai bine plătit fotbalist din lume

Deși toată lumea îl așteaptă la Real Madrid, Mbappe ar putea să rămână la PSG, mai ales că francezii sunt gata să îi ofere oricât, doar să nu plece. Managerul Pochettino pare și el convins de viitorul proiectului PSG.

Nu au existat discuții concrete despre viitorul meu la PSG. Am o relație normală cu conducerea, comunicăm pe diferite subiecte.

Continuăm să muncim din greu, nu doar ținând cont de prezent, ci și de responsabilitatea noastră care ne obligă să ne gândim la viitor. Asta facem.

Eu și Mbappe vom continua la PSG 100%, asta este ceea ce simt astăzi. Așa simt acum”, a spus Pochettino, citat de BBC.

Nu am decis încă ce voi face. Sunt liniștit. Vreau să îmi iau timp pentru a decide pentru că nu vreau să greșesc. Există multe elemente noi, mulți parametri de luat în calcul.

Împreună cu cei apropiați voi lua cea mai bună decizie. Da, este posibil să rămân la PSG. Dacă luam o decizie, aș fi anunțat”, a spus recent Kylian Mbappe, conform celor de la L’Equipe.

Urmăriți Playsport.ro și pe