E mascotă și câștigă o avere uriașă anual. Cum arată personajul de milioane de euro | Galerie FOTO

Catinca Giosanu 07.10.2022, 08:46

Jucătorii din NBA sunt printre cei mai bine plătiți sportivi din lume. Baschetbaliștii încasează salarii uriașe. Nu doar ei, ci și antrenorii câștigă bine.

Nici mascotele nu au venituri mici. Cum arată cea care primește sute de mii de euro pe an.

Salarii uriașe în NBA

Să tot lucrezi în NBA. O mascotă încasează peste 630.000 de euro pe an, aproape de trei ori mai mult decât cel mai bine plătită jucătoare. Este vorba despre cel care poartă la fiecare meci costumul lui ”Rocky”.

Salariile baschetbaliștilor din NBA sunt cu mult mai mari, însă suma încasată de mascota Rocky depășește cu mult încasările jucătoarelor din WNBA, liga americană de baschet feminin.

Care este diferența între venitul unei mascote și al unei jucătoare

Diana Taurasi este de departe cel mai bine plătită jucătoare din WNBA. Ea a câștigat de trei ori campionatul și a fost de cinci ori campioană olimpică. Jucătoarea legitimată la Phoenix Mercury primește în fiecare an câte 230.000 de euro, aproape de trei ori mai mic decât al lui ”Rocky”.

Ce părere au fanii despre salariile din WNBA

Oamenii au reacționat dur după ce au aflat care este salariul mascotei.

Pot învăța să fiu mascotă.”, a scris Angel McCoughtry, de la Minnesota Lynx, pe contul persoanal de socializare.

Diferența dintre salariul unei mascote și al unei jucătoare de top din WNBA spune totul despre ce cred cei din industria sportului desre femei.”, a reacționat Caroline Fitzgerald, fondatoarea Goals, o companie care militează pentru egalitate între femei și bărbați în sport.

Datele furnizate publicității arată că media salariilor din NBA a fost de 8.5 milioane de euro anul trecut, în timp ce în WNBA a fost de doar 105.000 de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe