Motivul surprinzător pentru care Gigi Becali a acceptat oferta lui Galatasaray pentru Olimpiu Moruțan

Robert Zanfir / 29.11.2021, 17:03
Motivul surprinzător pentru care Gigi Becali a acceptat oferta lui Galatasaray pentru Olimpiu Moruțan

Gigi Becali recunoaște că visa la multe zeci de milioane de euro obținute în schimbul lui Olimpiu Moruțan. Totuși, acesta a fost transferat de Galatasaray pentru doar 3,5 milioane, plus bonusuri de performanță.

Nu mai este o noutate că FCSB este pentru Gigi Becali doar o afacere, după cum spune însuși omul de afaceri din Pipera. Dennis Man este un exemplu în favoarea latifundiarului, care speră să dea lovitura financiară și cu Ianis Stoica. Patronul FCSB a confirmat oferta lui Arsenal Londra pentru atacantul său, anunțată în exclusivitare de Playsport.

Motivul surprinzător pentru care Gigi Becali a acceptat oferta lui Galatasaray pentru Olimpiu Moruțan

Gigi Becali ar fi avut aceeași strategie și în cazul lui Olimpiu Moruțan. Cu toate acestea, Becali a renunțat surprinzător de ușor la omul pe care îl evalua la zeci de milioane de euro.

Eu, dacă am un jucător de 20, îl vând cu 40! Eu, când l-am vândut pe Man cu 11 milioane, l-am dat să-i fac loc lui Moruțan. Apoi, a venit Cordea, l-am vândut pe Moruțan ca să-i fac loc lui Cordea. Nu am unul de 20-30 de milioane, nu am acum.
Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Olimpiu Moruțan, idol la Galatasaray

Olimpiu Moruțan a plecat la Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro, iar imediat după transfer a bifat una dintre clauzele de performanță. Turcii s-au calificat în gupele Europa League și au virat în conturile lui Gigi Becali 500 de mii de euro.

Mai mult, Olimpiu Moruțan a bifat recent 15 prezențe în tricoul fostei echipe a lui Gică Hagi, fapt care îi va aduce patronului FCSB încă 600 de mii de euro.

Moruțan este foarte apreciat la Istanbul, iar turcii sunt foarte mulțumiți de transferul mijlocașului. Astfel, sunt șanse foarte mari ca suma să se apropie de 5,7 milioane de euro, maximul sumei pe care o poate câștiga Gigi Becali în urma fostului jucător de la Botoșani.

Andrei Cordea, oscilant la FCSB

Andrei Cordea a debutat cu bine la FCSB, dar a scăzut turația în ultima vreme. Mijlocașul a avut și probleme de sănătate. A fost unul dintre cei infectați cu noul coronavirus.

Ultimul meci a fost însă unul al relansării pentru jucătorul adus de la Academica Clinceni. Cordea a intrat în repriza a doua și a marcat golul victoriei cu Universitatea Craiova, 3-2, în ultimele minute ale partidei.