Mutu a făcut egal cu liderul din Azerbaidjan. Fostul CFR-ist Yuri a dat golul lui Neftchi

Alex Vartolomei 24.09.2023, 00:07
Mutu a făcut egal cu liderul din Azerbaidjan. Fostul CFR-ist Yuri a dat golul lui Neftchi

Neftchi Baku, forrmația antrenată de Adrian Mutu (44 de ani), a remizat, în deplasare, scor 1-1, cu liderul clasamentului, Zira.

Partida s-a desfășurat în etapa a 7-a a campionatului din Azerbaidjan.

Yuri Matias (28 de ani) a înscris golul celor de la Neftchi Baku. Fundașul brazilian transfer de la CFR Cluj în acest mercato, a marcat în minutul 28 al partidei.

Pentru Zira, liderul la zi în campionatul azer, a marcat Qismat Aliyev în minutul 44, dintr-o lovitură de la 11 metri.

La Neftchi a fost integralist în acest meci și Mark Tamas (29 de ani), fotbalist transferat de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

În urma acestei remize, Neftchi Baku se clasează pe locul 6 în clasamentul primei ligi din Azerbaidjan. Echipa pregătită de Adrian Mutu a acumulat 9 puncte obținute după primele 7 etape.

În prezent, Neftchi Baku se află la 7 puncte distanță de ocupanta primului loc, Zira. Este al doilea meci consecutiv fără victorie pentru elevii fostului antrenor al Rapidului.

În etapa trecută din, Neftchi Baku a pierdut, în deplasare, cu scorul de 0-1 în fața celor de la Araz. În urma eșecului anterrior, jurnaliștii azeri au criticat evoluția echipei antrenate de Adrian Mutu și au menționat că rezultalele din actuala ediție (de când echipa a fost preluată de Mutu) sunt nesatisfăcătoare.

De asemenea, jurnaliștii au realizat și o comparație între perioada în care Laurențiu Reghecampf a antrenat Neftchi Baku și actuala ediție, și au evidențiat avantajul pe care îl are Adrian Mutu.

„Nu merită să vorbim despre efectul pozitiv al schimbării antrenorului principal din vară. Aceasta ar fi o conversație jenantă. Se pare că în una-două săptămâni ne vom aminti adesea de Laurențiu Reghecampf. Vom regreta plecarea compatriotului lui Mutu. Știți care este diferența dintre Neftchi care a intrat pe mâna celor doi români? Comparativ cu sezonul trecut, anul acesta a fost alocat un buget mai mare pentru transferuri și au fost cumpărați mai mulți jucători. 11 jucători noi înseamnă milioane și este păcat că Mutu nu poate face nimic cu ei. Antrenorul principal, care a pierdut cu Araz, nu ar trebui să vorbească despre golurile primite și nu ar trebui să inventeze povești. Pentru a avea un rezultat, jocul trebuie demonstrat, iar Mutu nu face asta la Neftchi. „, au notat cei de la Sportinfoaz

Urmăriți Playsport.ro și pe