Mutu le ia apărarea fanilor giuleșteni după decizia Farului. Suporterii rapidiști nu vor fi prezenți la Constanța

Bogdan Solomon 03.05.2023, 20:47
Mutu le ia apărarea fanilor giuleșteni după decizia Farului. Suporterii rapidiști nu vor fi prezenți la Constanța

Adrian Mutu a sărit în apărarea fanilor Rapidului după decizia Farului de a nu le acorda un număr mai mare de bilete decât cel impus de regulament în duelul direct din etapa cu numărul 7 a playoff-ului Superligii, programat sâmbătă, 6 mai, la 21:30.

Mutu, de partea fanilor giuleșteni după decizia Farului

După meciul din sezonul regular, pe care l-au urmărit din afara stadionului, supărați că nu au primit suficiente tichete, ultrașii rapidiști au anunțat acum – drept replică pentru decizia „marinarilor” de a le oferi tot 225 de tichete, adică procentul de 5% din capacitatea arenei, cum prevede regulamentul – să nu facă deplasarea la Ovidiu.

Chestionat pe marginea subiectului, „Briliantul” a recunoscut că absența propriilor suporteri va face mult mai dificilă misiunea echipei sale de a obține toate cele trei puncte, dar le-a luat apărarea, criticând abordarea adversarilor, pe care nu o consideră deloc benefică pentru spectacolul fotbalistic. Acesta a făcut, totodată, referire la precedenta partidă de pe litoral, când erau locuri suficiente în peluza situată în spatele uneia dintre porți.

„Cu siguranță nu ne ajută, dar dacă nu ar fi locuri pe stadion… Galeria Rapidului a demonstrat peste tot că este civilizată, nu a fost niciun fel de problemă. Stadionul este mic, într-adevăr, dar la meciul cu noi am văzut că într-o parte a peluzei erau locuri goale. Din punct de vedere sportiv, dacă venim la meci și în spatele porții toată peluza e liberă, ce propagandă facem fotbalului.

Vin oameni de fotbal de afară, urmăresc diverși jucători și văd discrepanța aceasta. Mi se pare că face rău spectacolului. Ar fi fost fairplay să ofere 500, 600 de bilete galeriei Rapidului, să-și încurajeze echipa. Ăsta e sportul până la urmă, dar probabil se pregătesc din toate punctele de vedere. Nu e ușor și îi înțeleg pe undeva. Ne vor lipsi suporterii, dar vom juca și pentru ei”, a declarat Adrian Mutu la Digi Sport.

Gică Popescu, replică pentru ultrașii Rapidului: „Nu putem să dăm naștere unui război civil”

Atacat de fostul lider al galeriei rapidiste, Gigi Corsicanu, Gică Popescu a subliniat că echipa sa nu își poate asuma riscul producerii unui „război civil” amestecând ultrașii giuleșteni cu proprii suporteri, dar a dat asigurări că nu va ezita să le pună la dispoziție mai multe bilete în momentul în care capacitatea stadionului va fi mai mare.

„Declarația este transmisă de un suporter al clubului Rapid. Eu nu fac regulamentul și nu pot să pun în pericol suporterii. Când vom avea stadion de 18.000 de locuri, suporterii Rapidului vor primi 1.000 de bilete. Noi respectăm regulamentul și nu putem să dăm naștere unui război civil, amestecând suporterii între ei”, a spus președintele Farului.

Urmăriți Playsport.ro și pe