N-a dormit nimeni în Napoli. Fiesta de la miezul nopții. Au dansat pe străzi până-n zori. Galerie Foto

Alex Matei 05.05.2023, 09:05

SSC Napoli a câștigat matematic titlul de campioană a Italiei, joi seară, după 1-1 în deplasare cu Udinese, în etapa 33 din Serie A, cu cinci înainte de final.

Imediat cum s-a terminat partida de la Udine, fanii napoletanilor au declanșat fiesta, dar marea sărbătoare a fost la ei acasă.

Petrecere uriașă pe străzile din Napoli, după titlul câștigat de trupa lui Spaletti

Napoli și-a adjudecat astfel al treilea ”Lo Scudetto”, după ce a mai triumfat în Italia în sezoanele 1986-1987 și 1989-1990. De asemenea, Napoli mai are în palmares și Cupa Italiei de șase ori, și Supercupa Italiei de două ori. La nivel european a câștigat Cupa UEFA o singură dată în 1989. Este cel mai de succes club din Italia de Sud și al patrulea cel mai susținut club din Italia.

Napoli este cel mai mare oraș din sudul Italiei și cu 1.000.470 de locuitori al treilea oraș după Milano și Roma.

Tocmai de aceea fiesta a fost una fără margini pe străzile din Napoli, Cu Diego Armando Maradona în suflet, fanii albaștrilor au dansat pe străzi până-n zori. Agitația a fost una fără margini, mai ceva ca de Revelion, astfel că e greu de crezut că a dormit cineva noaptea trecută în zonă.

Proprietarul lui Napoli, anunț măreț după câștigarea titlului în Serie A. “Acum vrem Champions League”

Prin vocea preşedintelui Aurelio De Laurentiis, napoletanii şi-au fixat noul obiectiv: câştigarea Champions League. În euforia generată de momentul special al sărbătoririi titlului, şeful clubului din Napoli a făcut o promisiune pentru toţi fanii formaţiei din sudul Italiei.

Vrea să le aducă şi bucuria cuceririi unui trofeu european major, performanţă pe care Napoli nu a izbutit-o nici măcar în vremea lui Diego Armando Maradona.

De Laurentiis a asigurat că Luciano Spalletti, omul care a făcut posibil succesul important din prezent, va rămâne la conducerea echipei albi-celeste. Pentru a duce mai departe visul unei comunităţi întregi.

„Acesta este încununarea unei așteptări de 33 de ani. Când am ajuns aici, am zis că ne va lua 10 ani să ajungem în Europa, ceva ce am realizat anticipat, și alți 10 ani să câștigăm Scudetto. Am reușit asta mai devreme de asemenea!

Acum ne lipsește să câștigăm încă un titlu și Champions League. Acest proiect nu se oprește aici, acesta este doar un punct de plecare. Luciano Spalletti va continua aici”, au fost cuvintele lui de Laurentiis, după ce Napoli a devenit campioană matametic.

Napoli a fost mai mereu în ultimii ani o candidată la titlu. S-a bătut cu Juventus pentru supremaţie, atunci când Bătrâna Doamnă reuşea o serie incredibilă de 9 triumfuri la rând în Serie A. Însă pe continent a rămas mai mereu datoare în faţa suporterilor ei pătimaşi. Abia în această stagiune a bifat prima calificare în sferturile Ligii Campionilor.

Acolo a fost eliminată de AC Milan, după o înfrângere pe San Siro şi un egal pe teren propriu. Puţină lume îşi mai aminteşte însă că Napoli a fost la un pas de faliment în 2004. Atunci când echipa a retrogradat pentru singura dată în istorie în al treilea eşalon al fotbalului italian. După trei ani se întorsese în Serie A, iar după alţi 16 a recâştigat supremaţia în peninsulă.

În epoca lui Diego Armando Maradona, Napoli a câştigat un trofeu european. A triumfat în Cupa UEFA, actuala Europa League, în stagiunea 1988-89. Acum marele vis este „cupa cu urechi”.

Urmăriți Playsport.ro și pe