Și-au băgat rivalele în sicriu: aroganță macabră a fanilor lui Napoli înainte de sărbătoarea primului titlu după 33 de ani

Bogdan Solomon 29.04.2023, 17:51
Și-au băgat rivalele în sicriu: aroganță macabră a fanilor lui Napoli înainte de sărbătoarea primului titlu după 33 de ani

În timp ce Napoli se apropie cu pași repezi de cucerirea primului titlu după 33 de ani, fanii au furat startul și au sărbătorit printr-o aroganță macabră. A avut loc o „înmormântare” în toată regula a rivalelor din Serie A.

Fanii lui Napoli și-au băgat rivalele în sicriu. Aroganță macabră înaintea primului titlu după 33 de ani

Fanii formației antrenate de Luciano Spalletti au început să celebreze performanța istorică a favoriților, dar nu cum se obișnuiește în fotbalul mondial, ci într-o manieră originală și cât se poate de macabră. Aceștia au amenajat un „cimitir” în oraș, crucile fiind destinate fiecăreia dintre celelalte 19 echipe care evoluează în actuala ediție a campionatului.

Imaginile publicate pe rețelele de socializare – unde s-au viralizat rapid, cum era de așteptat – surprind și „înmormântarea” rivalelor, care include chiar și un tricou acoperit cu eșarfele acestora. Înfrângerea usturătoare din sferturile Ligii Campionilor, suferită chiar în fața celor de la AC Milan, a fost deja dată istorie de ultrași.

Echipa domină autoritar clasamentul competiției interne, la nu mai puțin de 17 puncte avans față de ocupanta poziției secunde, Lazio, așa că titlul de campioană pare o simplă formalitate. Doar șapte meciuri au mai rămas până la finalul sezonului.

Spalletti, precaut: „Eu nu sărbătoresc înainte”

Fanii sunt deja în al nouălea cer, dar Luciano Spalletti preferă să amâne startul petrecerii până în momentul în care echipa sa va fi sigură din punct de vedere matematic de câștigarea campionatului. Atunci se va produce descătușarea.

„Eu nu sărbătoresc înainte. Este imposibil să nu mai simt încă amărăciunea eliminării din Liga Campionilor. Aveam două mii de gânduri în cap, iar acum așteptăm să deschidem inimi și sticle.

Era greu să curățăm toate lucrurile negative după eșecul cu Milan, dar probabil că ne-a dat o mână de ajutor și publicul. Am primit o mulțime de mesaje de afecțiune de la suporteri și acum am făcut un meci bun și meritam victoria.

Am trăit aceeași emoție ca la orice succes. Mai avem nevoie de câteva puncte și le vom obține. Bucuria ar fi dublă dacă vom deveni campioni matematic la un meci pe ten propriu cu fanii aproape”, a spus tehnicianul napoletanilor după meciul câștigat la limită, scor 1-0, în fața rivalei Juventus.

În schimb, patronul Aurelio De Laurentiis a vorbit deja despre titlu. „33 de ani au trecut de la ultimul nostru titlu. Mulți napoletani s-au născut în acest interval. După ce ne-am scufundat în faliment și am renăscut, profitând de creșterea constantă în ultimii 18 ani. Titlul ar putea să aducă o adevărată nebunie în oraș, ceea ce deja se întâmplă”, a declarat acesta.

Urmăriți Playsport.ro și pe