N-au dat sutele de milioane de euro degeaba! Cum vrea să intre Arabia Saudită în Champions League cât mai repede

Bogdan Solomon 17.08.2023, 09:05
N-au dat sutele de milioane de euro degeaba! Cum vrea să intre Arabia Saudită în Champions League cât mai repede

După ce au cheltuit sute de milioane de euro pentru a atrage staruri ale fotbalului mondial precum Ronaldo, Neymar sau Benzema, șeicii din Arabia Saudită forțează intrarea în Champions League. Planul e deja pus la punct.

Cum vrea Arabia Saudită să intre în Champions League

Potrivit Corriere  dello Sport, în birourile Federației de la Riyadh și în cele ale marilor echipe e forfotă mare în aceste momente. Se lucrează la obținerea unui wildcard în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, începând cu ediția din 2024-2025.

Atunci se va trece la un format cu 36 de echipe (față de 32, câte sunt în momentul de față), fiecare urmând să dispute câte opt meciuri, patru pe propriul teren, patru în deplasare, cu adversari diferiți. Artizanul acestui plan este PIF, Fondul Public de Investiții, care sprijină din punct de vedere financiar – cu sume de-a dreptul amețitoare – și cele patru echipe din Jeddah, respectiv Riyadh.

Federația saudită se va adresa astfel forului european, în încercarea de a obține un loc în Champions League. Se dorește ca Al-Nassr, Al-Hilal, Al-Ahli și Al-Ittifaq, cele mai importante echipe din campionatul intern, să acumuleze mai mult prestigiu internațional și experiență în disputele cu granzii Europei.

Neymar a dezvăluit motivul pentru care a ales Arabia Saudită

Fondul Public de Investiții de la Ryadh le-a asigurat cluburilor nu mai puțin de două miliarde de euro, pentru a transfera staruri ale fotbalului mondial și a le oferi salarii exorbitante. Campionatul Arabiei Saudite a ajuns pe poziția a cincea în topul achizițiilor din această vară, peste La Liga, cu șanse mari să depășească Bundesliga și Ligue 1, mai ales că perioada de mercato se încheie pe 20 septembrie.

Neymar, cea mai recentă lovitură dată de șeici, a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Al Hilal, punând decizia pe seama faptului că a simțit nevoia unei noi provocări. Cu atât mai mult cu cât în Europa a cucerit deja trofee importante.

„Am obținut multe lucruri în Europa și am avut parte de multe momente speciale, dar întotdeauna mi-am dorit să fiu un fotbalist global și să mă testez cu noi provocări și oportunități în alte locuri”, a declarat brazilianul.

La Al Hillal ar urma să ajungă și portarul Sevillei,  Yassine Bounou “Bono”, în schimbul a 19 milioane de euro, plus bonusuri de performanță care ar urma să ducă suma totală la aproape 21 de milioane. Acesta a fost dorit de Bayern Munchen și PSG, dar a preferat, conform jurnalistului Fabrizio Romano, să părăsească Europa.

Urmăriți Playsport.ro și pe