Nadia Comăneci, ucisă de criminali plătiți! Cea mai teribilă informație despre Zeița de la Montreal primită de autoritățile române în urmă cu mai multă vreme

Giosanu Catinca 08.08.2022, 18:55
Nadia Comăneci, ucisă de criminali plătiți! Cea mai teribilă informație despre Zeița de la Montreal primită de autoritățile române în urmă cu mai multă vreme

Nadia Comăneci a scris istorie pentru România. Marea noastră campioană a devenit cunoscută după performanța din 1976, atunci când a luat nota 10 în cadrul Jocurilor Olimpice de la Montreal. Oamenii au apreciat-o pentru eforturile depuse, au existat însă și persoane care au denigrat-o. Unii chiar au amenințat-o cu moartea.

Nadia Comăneci, amenințată cu moartea

Fosta gimnastă Nadia Comăneci, care locuieşte în SUA, a trecut prin momente cumplite în 1993. ”Zeița de la Montreal” s-a trezit în mijlocul unui conflict la propria nuntă. Evenimentul a avut loc la Snagov și era să se încheie cu un schimb de focuri sângeros după ce Adrian Năstase, care era premier la acea vremea, și-a pus SPP-iștii să fure mireasa.

Sportiva de nota 10 a României a scăpat datorită unuia dintre bodyguarzi. Scandalul a pornit din cauza lui Nicu Ceaușescu, care a fost părăsit de fosta gimnastă. Fiul fostului dictator o amenițase pe Nadia Comăneci că, dacă revine în țară, va trimite după ea o echipă de asasini, care au lucrat în slujba tatălui său.

Ce i s-a întâmplat fostei mare gimnaste

Marea noastră campioană nu a ascultat de fiul lui Ceaușescu. Ea s-a întors în țară în 1993, dar nu singură. Nadia a venit însoțită de fostul gimnast american Bart Conner, cel care, i-a devenit soț ulterior.

Vizita Nadiei Comăneci i-a deranjat pe mulți. Sportiva le-a creat mari probleme autorităților acelor vremuri, care găseau România în plină tranziție.

Generalul Nicolae Nițu, primul șef al Poliției Capitalei de după Revoluție, a trimis o echipă din cadrul Departamentului de Intervenție și Acțiuni Speciale (DIAS) care să-i asigure securitatea acesteia. Agenții trebuiau să îl protejeze, totodată, și pe logodnicului ei, Bart Conner.

”Haina era umflată ca și cum ar fi acoperit o armă”

Unul dintre polițiștii trimiși de generalul Nițu a povestit cum a decurs totul.

Misiunea de pază era dificilă, pentru că se așteptau băi de mulțime, iar Nadia și logodnicul ei aveau de făcut o mulțime de vizite, la care aveau să participe oameni politici situați la cel mai înalt nivel, așa cum au fost președintele Ion Iliescu și primul-ministru Adrian Năstase.”, și-a amintit colonelul Dan Dumitru.

Cei doi îndrăgostiți au fost cazați la un hotel din București. Din motive de securitate, s-a decis să li se pună la dispoziție o aripă întreagă. Nicio persoană străină nu avea acces în acea zonă.

La un moment dat, pe holul hotelului a avut loc un incident, care a speriat-o teribil pe Nadia Comăneci.

Eram pe hol, la hotel, când am văzut, deodată, cum un bărbat îmbrăcat cu o haină lungă și care purta o pălărie mare, de cowboy, venea către noi, aparent liniștit. Pe lângă faptul că nu avea ce să caute în acea aripă a hotelului, am observat că haina era umflată ca și cum ar fi acoperit o armă.”, a adăugat Dan Dumitru.