Nadia Comăneci visa să se mărite cu Ion Dolănescu, „bărbatul pe care l-a iubit cel mai mult”. Imagini unice cu cei doi iubiți

Simion Andrei 27.02.2021, 14:21
Nadia Comăneci visa să se mărite cu Ion Dolănescu, „bărbatul pe care l-a iubit cel mai mult”. Imagini unice cu cei doi iubiți

Nadia Comăneci, una dintre cele mai sportive pe care le-a avut România, visa să se mărite cu Ion Dolănescu. Imaginile cu cei doi din vremea în care erau împreună circulă pe internet.

Nadia Comăneci visa să se mărite cu Ion Dolănescu

Povestea de dragoste dintre Nadia Comăneci și Ion Dolănescu a făcut înconjurul țării la începutul anilor ’80. Ei au fost împreună aproape patru ani și au avut o relație intensă și pasională.
Nadia Comâneci a fost una dintre femeile pe care Ion Dolănescu le-a adorat. Iubirea care a plutit între ei a fost la un pas să îi ducă la căsătorie, spun apropiații celor doi.
Zeiţa de la Montreal, cum era numită Nadia, era nelipsită de la petrecerile, care se ţineau lanţ în casa lui Ion Dolănescu. De asemenea, se mai spune că au fost momente când cei doi voiau să se rupă de agitaţia Capitalei şi se ascundeau departe de ochii curioşilor. Ei mergeau deseori pe litoralul României sau la casa unui fin de-al artistului de muzică populară, care locuia lângă Focșani. Acesta era cunoscut drept „Finul de la Garoafa”.

Nadia Comâneci, poveste de dragoste cu Ion Dolănescu
Nadia Comâneci, poveste de dragoste cu Ion Dolănescu

Nadia Comâneci, singura femeie pentru care Ion Dolănescu „ar fi renunțat la tot”

În ciuda diferenței de vârstă, de aproape 17 ani, cei doi s-au iubit enorm. Potrivit interpretei de muzică populară Ileana Constantinescu, Nadia Comăneci era singura femeie pentru care Ion Dolănescu ar fi renunțat la „libertate”. Fosta mare gimnastă era singura cu care si-ar fi dorit să se însoare:

Ion Dolănescu îmi spunea: «Singura femeie cu care m-aş însura ar fi Nadia Comăneci». Era o simpatie între ei, dar nu dragoste declarată, nu ştiu dacă au mers mai departe. Ea avea alţi prieteni, dar el o iubea în secret. S-au întâlnit prima dată la un restaurant din Capitală, al cărui şef era un prieten comun. Mergeau împreună la mare, la chefuri… Şi Nadiei îi plăcea de Ionaş, pentru că îl vizita acasă. Şi mama Nadiei se înţelegea foarte bine cu Ionaş.

De la Ionaş din casă a plecat Nadia din ţară. Un român care locuia în SUA şi pe care îl întâlnise în turneu a venit în vizită la el. De acolo am plecat Ionaş, Nadia, eu şi acel român la una dintre finele lui. Acolo s-a apropiat Nadia de «american». La câteva zile după acea vizită, am auzit că Nadia a plecat din ţară. Apoi am fost chemaţi la miliţie şi eu, şi Ionaş, să dăm declaraţii despre fuga Nadiei din ţară, dar noi nu ştiam nimic. Atunci, Ionaş a pierdut orice legătură cu Nadia şi a fost foarte dezamăgit”, a declarat Ileana Constantinescu, potrivit Adevarul.ro.

Nadia Comăneci, singura femeie pentru care Ion Dolănescu ar fi renunțat la „libertate”
Nadia Comăneci, singura femeie pentru care Ion Dolănescu ar fi renunțat la „libertate”

Relația s-a rupt definitiv odată cu exilul Nadiei Comăneci

Nadia Comăneci a fugit din țară și l-a cunoscut în Statele Unite ale Americii pe Bart Conner, cu care s-a căsătorit în anul 1996. Cei doi au un fiu. Ea se află în prezent la vârsta de 59 de ani, fiind prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică, susținut la Monreal în 1976. În noaptea dintre 27 și 28 noiembrie 1989, ea a trecut ilegal granița româno-maghiară, iar în cele din urmă a solicitat azil politic la guvernul Statelor Unite.

Nadia Comăneci și Bart Conner, soțul ei
Nadia Comăneci și Bart Conner, soțul ei

Ion Dolănescu a fost căsătorit întâi cu Iustina Băluțeanu, iar apoi cu Maria Ciobanu, cu aceasta din urmă nefiind căsătorit și în acte. Cu a doua soție are un fiu, Ionuț Dolănescu, însă căsătoria nu a durat. În 1975 i se naște al doilea copil, Dragoș Carlos, a cărui mamă este Margarita Valenciano, din Costa Rica, care atunci era studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj.

Din păcate, artistul s-a stins din viață pe data de 19 martie 2009, la vârsta de 65 de ani, în urma unui stop cardiac.

Urmăriți Playsport.ro și pe