Naomi Osaka, demolată în finala de la Miami. Iga Swiatek a umilit-o. De luni, poloneza va deveni noul lider mondial

Octavian Vasilescu 03.04.2022, 07:55
Naomi Osaka, demolată în finala de la Miami. Iga Swiatek a umilit-o. De luni, poloneza va deveni noul lider mondial

Poloneza Iga Swiatek (20 de ani, locul 2 WTA) a câștigat titlul la Miami după ce a învins-o clar pe Naomi Osaka (24 de ani, locul 77 WTA) în finală, scor 6-4, 6-0.

Swiatek va deveni noul lider mondial în clasamentul WTA, profitând de retragerea lui Asleigh Barty (25 de ani). Poloneza a ajuns la 17 victorii consecutive după acest triumf de la Miami. Mai mult decât atât, Iga Swiatek a cucerit al treilea trofeu la rând, după Doha și Indian Wells.

Iga Swiatek, campioană la Miami

Naomi Osaka nu a avut nicio șansă în finala de la Miami. Iga Swiatek a închis meciul după o oră și 20 de minute.

Swiatek a suferit ultima înfrângere pe 16 februarie. Atunci, poloneza a fost învinsă de Jelena Ostapenko (24 de ani, locul 12 WTA) în optimi la Dubai, scor 6-4, 1-6, 6-7.

Sunt foarte recunoscătoare că am ajuns până aici. Naomi, mai știu că te-am urmărit când ai câștigat US Open și nu mă gândeam vreodată că aș putea juca împotriva ta. M-ai inspirat și să știi că acest sport arată foarte bine datorită ție.

Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru că au reușit să ducă acest turneu la capăt. Fanii m-au împins de la spate în această perioadă, vă mulțumesc!”, a spus Iga Swiatek, după finala de la Miami.

Iga Swiatek a intrat în istorie

Iga Swiatek a reușit să-și treacă în cont „The Sunshine Double”, după ce a câștigat în același sezon turneele Indian Wells și Miami.

Doar Steffi Graf (1994 și 1996), Kim Clijsters (2005) și Victoria Azarenka (2016) au mai reușit să-și treacă în palmares „The Sunshine Double”. Mai mult decât atât, Iga Swiatek este cea mai tânără jucătoare care reușește acest lucru.

În total, Swiatek are acum șase trofee WTA în palmares. Printre acestea se numără și titlul obținut la Roland Garros în 2020.

Iga Swiatek va încasa 1,2 milioane de dolari și va primi 1000 de puncte pentru câștigarea turneului WTA de la Miami.