Scene ireale la Miami. Azarenka a plecat subit de pe teren și a părăsit competiția

Ștefănescu Dragoș 27.03.2022, 23:53
Scene ireale la Miami. Azarenka a plecat subit de pe teren și a părăsit competiția

Victoria Azarenka a fost protagonista unor scene ireale la turneul de la Miami. În meciul cu Linda Fruhvirtova, bielorusa a plecat subit de pe teren, părăsind astfel competiția.

Victoria Azarenka, gest uluitor la Miami. Bielorusa a părăsit subit terenul în timpul meciului cu Linda Fruhvirtova

Victoria Azarenka (16 WTA) a înfruntat-o pe Linda Fruhvirtova (279 WTA) în turul trei al turneului de la Miami. Ceahoaica de doar 16 ani a primit un wildcard pe tabloul principal din partea organizatorilor turneului și a profitat din plin. Înaintea meciului cu Azarenka, Fruhvirtova le eliminase pe Donka Kovinic și Elise Mertens.

Linda Fruhvirtova a început excelent meciul cu Azarenka, servind foarte bine pe tot parcursul primului set. Cehoaica și-a adjudecat prima manșă în doar 34 de minute, oferindu-i adversarei o singură șansă de break. Fruhvirtova a început în forță și setul secund, până la scorul de 3-0. În acel moment, din senin, fără să ceară time-out medical, Azarenka a părăsit terenul. Apoi și-a luat echipamentul și a anunțat că abandonează. Gestul său a uluit întreaga audiență. În urma abandonului Azarenkăi, Linda Fruhvirtova s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Miami, unde o va întâlni pe Paula Badosa (6 WTA).

Fanii turneului de la Miami au taxat imediat comportamentul lipsit de fair-play al Victoriei Aazarenka.

Ar trebui interzisă în circuit. Să nu strângi mâna unei copile de 16 ani, din frustrare că te umilește…”.

Am fost atent, dar nu am văzut să fi schimbat vreo vorbă cu Linda. Lipsă totală de sportivitate”.

Cea mai ciudată și lipsită de respect retragere pe care am văzut-o vreodată în tenis. Chiar nu avea nicio problemă medicală, a vrut doar să fure momentul de glorie al adversarei”, au fost câteva dintre comentariile fanilor.

Victoria Azarenka a izbucnit în plâns pe teren la Indian Wells

Victoria Azarenka (15 WTA) și Elena Rybakina (22 WTA) s-au înfruntat în turul trei de la Indian Wells. Partida a avut parte de un moment uluitor, în centrul căruia s-a aflat Azarenka.

Primul set al meciului a fost dominat clar de Rybakina, care s-a impus cu scorul de 6-3. Totuși nimic nu anunța ce urma să se întâmple. În setul secund, la scorul de 2-2, Azarenka a izbucnit brusc în plâns, după ce făcut o dublă greșeală. Arbitra și supervizorul partidei au intrat imediat pe teren pentru a afla ce se întâmplă cu jucătoarea din Belarus. Aceasta și-a cerut imediat scuze pentru ieșirea emoțională avută.

Îmi pare rău! Îmi pare foarte rău. Chiar îmi pare foarte rău. Pur și simplu m-am săturat de toate astea”, a spus Azarenka.

La reluarea partidei, spectatorii și cei din staff-ul său au încurajat-o pe Azarenka, încercînd să o ajute să treacă peste momentul de slăbiciune. În mod surprinzător, Rybakina a vut o reacție foarte cinică. Aceasta s-a arătat chiar deranjată că meciul a fost întrerupt și l-a întrebat pe supervizor: „E normal ce face?”.

Vădit afectată, Azarenka nu și-a regăsit forța de a reveni în meci și a pierdut și setul doi cu scorul de 4-6. Astfel, Elena Rybakina s-a califcat în optimile de finală de la Indian Wells.