Napoli a aterizat la Iași! Primele declarații ale italianului chemat în Moldova să facă o minune

Gabriel Peneș / 12.03.2021, 16:37
Napoli a aterizat la Iași! Primele declarații ale italianului chemat în Moldova să facă o minune

Napoli a aterizat la Iași! Primele declarații ale italianului chemat în Moldova să facă o minune. Echipa din Copou ocupă ultimul loc al clasamentului, cu doar 16 puncte adunate după 25 de jocuri.

Napoli a aterizat la Iași!

Napoli a aterizat la Iași! Antrenorul italian de 59 de ani a acceptat să preia conducerea tehnică a echipei din Copou. El este la al doilea mandat la Iași, după cel dintre 2014-2016. În acea perioadă el i-a condus pe alb-albaștri în dubla din preliminariile Europa League contra croaților de la Hajduk Split. El are un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu opțiune de prelungire cu un an. Anunțul a fost făcut de clubul moldav pe pagina oficială a clubului, anunță sport.ro.

Nicolo Napoli l-a înlocuit pe Andrei Cristea, antrenor-jucător al ieșenilor vreme de câteva etape. Însă Cristea a fost demis de la conducerea echipei după ieșirea nervoasă pe care a avut-o la adresa arbitrului  Radu Petrescu. În timpul meciului cu Voluntari, Cristea a fost surprins urlând, printre altele, „Fugi la cabine, băi, infractorule!”. Andrei Cristea și-a cerut, ulterior, scuze publice pentru cuvintele adresate centralului acelei partide.

Napoli a aterizat la Iași! Primele declarații ale italianului chemat în Moldova să facă o minune
Nicolo Napoli a aterizat la Iași! Italianul l-a înlocuit pe Andrei Cristea care a fost demis după izbucnirea nervoasă la adresa arbitrului la partida contre celor de la Voluntari

Primele declarații ale italianului chemat în Moldova să facă o minune

Nicolo Napoli a antrenat ultima oară pe FC U. Craiova, „echipa lui Mititelu” din Liga a 2-a, de care s-a despărțit toamna trecută.

În următoarele zile voi stabili și numele colaboratorilor din staff-ul tehnic. Situția e dificilă. Eu am încredere că jucătorii nu vor să ajungă în Liga 2. Vom vedea cum abordăm meciul cu CFR Cluj. Cei care vor intra pe teren trebuie să facă totul pentru a câștiga”, a declarat noul antrenor al celor de la CSM Politehnica Iași într-o conferință de presă.

El și-a exprimat dorința ca suporterii să fie alături de echipă în această perioadă dificilă.

Mereu un antrenor își dorește să reușească în meseria lui. Eu sper să salvez echipa, iar suporterii să fie mereu aproape de jucători, de echipă, cu toții ne dorim să salvăm echipa”, a mai spus Napoli, conform prosport.ro.

În următorului meci, cel cu actuala campioană, CFR Cluj, Nicolo Napoli și-a manifestat optimismul.

Este un meci foare greu cu CFR-ul, echipă care luptă pentru câștigarea campionatului, dar noi vom încerca să recuperăm jucătorii, să facem o partidă foarte bună. Știm că CFR-ul este foarte bună, are jucători foarte buni la fazele fixe, dar noi mergem acolo să facem un meci bun”, a mai spus tehnicianul italian, conform aceleiași surse.

Întrebat de conflictele cu unii jucători cu care a mai lucrat la Iași, Napoli a replicat că „în orice societate există conflicte, sunt oameni maturi, am mai avut divergențe. Acum vom lupta cu toții pentru a salva echipa de la retrogradare”. Antrenorul italian a condus astăzi și primul antrenament al echipei din Copou.