Narcis Răducan, noi detalii în scandalul cu Marin Condescu: „A urmărit prada și a acționat!” EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir / 02.02.2022, 07:20
Narcis Răducan, noi detalii în scandalul cu Marin Condescu: „A urmărit prada și a acționat!” EXCLUSIV Playsport Live

Narcis Răducan a revenit în cadrul emisiunii Playsport Live cu noi detalii în scandalul cu Marin Condescu. Fostul manager al Pandurilor spune că îl va acționa în instanță pe fostul președinte.

Marin Condescu i-a acuzat pe Edi Iordănescu și pe Narcis Răducan că au devalizat clubul Pandurii Târgu Jiu. Fostul președinte din Oltenia a susține că actualul selecționer al României a fost impus politic la clubul care a reprezentat Liga 1 și în Europa, în anii trecuți.

Narcis Răducan, detalii incredibile în scandalul cu Marin Condescu: „A urmărit prada și a acționat!”

Narcis Răducan a vorbit la Playsport Live și a oferit noi detalii în scandalul declanșat de Marin Condescu. Fostul mijlocaș spune că cel care îi arată cu degetul are un interes și că totul este premeditat.

„Nu e o coincidență, probabil că a urmărit prada foarte bine și a acționat. Avocatul m-a sfătuit să opresc acest subiect, am hotărât să îl acționăm în judecată. E normal, sunt lucruri total neadevărate.

M-a deranjat că sunt lucruri neadevărate. În arta asta a manipulării funcționează foarte bine să mixezi elemente de adevăr cu minciuna, pentru a schimba părerea despre o anumită persoană. Cam asta s-a întâmplat. Tot felul de chestii care nu au legătură cu realitatea, dar care îmi pot strica imaginea.

Probabil că, dacă aveam un spirit mai gri în ce privește activitatea mea, nu m-ar fi interesat. Dar țin foarte mult la modul cum m-a perceput lumea fotbalistică. Salariul pe care l-am avut a fost bazat pe performanță. Au fost performanțe considerabile.

Un an înainte salvasem echipa de la retrogradare. O salvase Edi cu cine a fost în club. La finalul sezonului am terminat pe locul 3, am adus jucători de cel mai înalt nivel. Țucudean, Sânmărtean, Herea, Săpunaru, Hora. Au venit gratis, cu un salariu acceptabil pentru Liga 1. Și nu este cu nimic mai mult cu ceea ce se întâmplă în Liga 1.

Totul era pe performanță. Făceam puncte și accesam banii din drepturile TV.

Fiecare decizie pe care am luat-o la nivel managerial a fost supusă inițial aprobării consiliului de administrație si administrației. Inclusiv transferurile. Tot timpul am lucrat în stilul acesta. Legat de contractul meu, el a fost aprobat de toți membrii asociați, inclusiv de reprezentatul domnului Condescu. Transferurile au fost aprobate de asociați.

Noi, pe hârtie, era un acord de finanțare semnat de instituțiile statului”, a declarat Narcis Răducan la Playsport Live.

Despre câștigurile de la Pandurii Târgu Jiu

„Eu nu am câștigat 100 de mii în această perioadă, eu ar fi trebuit să câștig 100 de mii, cu tot cu bonusuri de performanță. Ele sunt pe hârtie și sunt la masa credală. Toate sunt la masa credală. În afară de salariul fix, aveam bonusuri de performanță.

Apropo de transferul lui Hora. La nivelul negocierilor, în contractul de muncă, semnat în asentimentul acționarilor, a fost așa: domnilor, dacă vine un jucător gratis și îl vom vinde cu o sumă peste 200 de mii de euro, vi se pare normal să câștig un procent? Au zis: da, domnule, propune-ne ceva. Au zis că li se pare corect.

Am vândut cu 600 de mii, erau acei 5 la sută. Atât am câștigat, conform contractului de muncă. Nu se pune problema de 100 de mii sau ce se auzea. Hora a fost golgheterul campionatului, clubul a câștigat 500 de mii și a terminat pe locul 3. Vi se pare o afacere proastă asta? Atunci mi-o însușesc”.

Am avut control din partea Primului Ministru

„Tot ce am spus se poate dovedi cu acte. La finalul mandatului meu a fost un control foarte riguros din partea corpului de control al primului ministru, care mi-a strâns mâna. Din ce am înțeles, la finalul raportului, s-a lăsat cu repecursiuni asupra managementului trecut.

Eu sunt înscris la masa credală. Ideea este alta și jocul este altul. După instaurarea insolvenței, au am solicitat un salariu din datoria curentă. Aveam de încasat un salariu din luna noiembrie. De 5 ani de zile trimit sesizări la club. Au trecut cinci ani și nu am primit nimic. Au trecut 5 ani și pentru Nistor, și pentru Edi Iordănescu, și pentru Grigoraș”

Despre falimentul de la Pandurii

„Vă spun eu cui folosește acest faliment. Vă zic și jocul care există în acest moment. Banii care au fost blocați au fost recâștigați în instanță anul trecut. Asta este o dovada că blocajul nu a fost din cauza lui Edi sau a lui Narcis Răducan.

În mod normal, trebuie plătiți ANAF-ul, statul, angajații și apoi celelalte categorii.

Banii pe care îi are domnul Condescu, de care spune domnul Condescu că îi are de încasat, nu știu, 800 de mii sau 1 milion de euro, nu sunt în cele două categorii. Nici la ANAF, nici la angajați.. Dânsul nu are niciun interes să facă toate plățile astea.

Societatea are în acest moment 2,5 milioane de euro. Marin Condescu s-a necăjit, probabil, că în momentul în care există cereri de faliment, se blochează orice plată.

Și nu se mai pot face plăți curente și nu mai poți să umbli la portofelul clubului. Să nu uităm că falimentul nu este rău deloc, plătim banii statului și apoi banii salariaților”, a declarat Narcis Răducan la Playsport Live.