Natația românească și-a luat avânt. Încă o performanță deosebită, ce poartă semnătura Claudiei Prisecariu

Giosanu Catinca / 26.07.2022, 22:42
Natația românească și-a luat avânt. Încă o performanță deosebită, ce poartă semnătura Claudiei Prisecariu

Înotătoarea Aissia Claudia Prisecariu de la ACS Nada Florilor Fălticeni calcă pe urmele lui lui David Popovici, adolescentul care a uimit o lume întreagă după ce a participat la Mondialele de natație de la Budapesta. Tânăra sportivă a câştigat medalia de argint în proba de 200 m spate la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).

Claudia Prisecariu, pe urmele lui David Popovici

Aissia Claudia Prisecariu a câștigat medalia de argint, prima în probele de înot și a doua pentru delegația României la FOTE (24-30 iulie). Românca a fost depășită doar de către Nahia Garrido Malvar. Aceasta din urmă a obținut un timp spectaculos, și anume 2:15.01 minute. Compatrioata noastră a fost cronometrată cu timpul 2:15.95 minute.

Cu un finish superb, Aissia a terminat cursa cu timpul de 2:15.95 minute, fiind depășită doar de către Nahia Garrido Malvar (Spania) – 2:15.01. FELICITĂRI, AISSIA!”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Palmaresul medaliilor cucerite de Aissia Prisecariu

Sportiva născută la Suceava s-a făcut remarcată și la campionatele naţionale de cadeţi. Acolo, ea a obţinut o medalie de aur la 100 de metri spate, cu record şi alta de rgint la 100 de metri liber. Pe vremea aceea, Aissia avea doar 13 ani. Performanțele au fost înregistrate în iulie 2021.

Luna trecută, fălticeneanca a luat locul 1 la 100 de metri spate în Cupa României. De asemenea, ea a obținut locul 1 la 200 de metri spate.

”E un vis împlinit”

Oamenii au început să se arate tot mai interesați de sportul pe care îl practică campioana din Suceava.

David Popovici se bucură că românii au luat cu asalt bazinele de înot și speră ca cei care practică sportul care l-a consacrat să obțină rezultate dintre cele mai bune.

Pentru mine e ceva ce îmi doresc de foarte mult timp. E un vis îndeplinit să zicem faptul că am reuşit să aduc împreună cu colegii mei sportul ăsta la un nivel mai sus, să-l fac mai urmărit, să adunăm mai mulţi spectatori în tribună şi să ne urmărească cu sufletul la gură.”, a declarat dublul campion mondial, după performanțele de la Budapesta.

Sunt foarte mulţi copii care s-au calificat. Încet, încet înotul ajunge din ce în ce mai sus.”, a spus, la rândul ei, dubla vicecampioană europeană de juniori Bianca Costea.