O nouă medalie de aur pentru David Popovici! „Racheta” a triumfat la 50 de metri liber în cadrul Europenelor de juniori

Octavian Vasilescu 08.07.2022, 17:37
O nouă medalie de aur pentru David Popovici! „Racheta” a triumfat la 50 de metri liber în cadrul Europenelor de juniori

David Popovici (17 ani) a câștigat finala probei de 50 metri liber de la Campionatele Europene de înot pentru juniori. Competiția este găzduită de bazinul din Otopeni.

  • Playsport vă ține la curent cu tot ce se întâmplă la Europenele de natație de la Otopeni. Cursele pot fi urmărite în direct pe canalele TVR.

David Popovici, campion european de juniori la 50 metri liber

David Popovici a zburat pur și simplu în finala probei de 50 de metri liber din cadrul Europenelor de natație. Sportivul legitimat la CS Dinamo a terminat cu timpul de 22:16. Podiumul a fost completat de Jere Hribar (Croația / 22:55) și Martin Kartavi (Israel / 22:57).

De asemenea, Popovici a setat un nou record național în proba de 50 metri liber.

6 medalii are acum România la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni: patru de aur (David Popovici – 50m liber, 200m liber, 4x100m liber masculin, Vlad Stancu – 1500 m liber) și două de argint (ștafeta combinată la 4x100m liber și Bianca Costea – 50 m liber).

Dublu campion mondial la Budapesta, David Popovici s-a calificat în finală cu al doilea timp, 22 de secunde și 46 de sutimi. Croatul Jere Hribar a fost mai rapid decât el în semifinala de la 50 metri liber. El a înregistrat timpul de 22 de secunde și 32 de sutimi.

Ziua se termină cu finala probei de 200 metri spate feminin. Aissia Claudia Prisecariu va lua startul în această finală. Ea a terminat pe locul 4 în prima semifinală de joi, cu timpul de 2 minute, 14 secunde și 64 de sutimi. La general, Prisecariu s-a calificat pe locul 7.

Până la probele de vineri, delelgația României a reușit să câștige cinci medalii la Campionatele Europene de natație. Iată rezultatele înregistrate: aur la 200 metri liber masculin (David Popovici), aur la ștafetă masculin 4×100 metri liber, argint la ștafetă combinată 4×100 metri liber, argint la 50 metri liber feminin (Bianca Costea) și aur la 1500 metri liber (Vlad Stancu).

VIDEO Cum s-a calificat David Popovici în finala de la 50 metri liber

Ce rezultatele s-au mai înregistrat vineri la Campionatele Europene de înot

Bianca Costea a ratat dramatic finala la 100 metri liber

Medaliată cu argint la 50 de metri liber, Bianca Costea a ratat în mod dramatic calificarea în finala de la 100 metri liber. Sportiva legitimată la CSA Steaua a încheiat a doua semifinală cu 56:16.

Bianca mai avea nevoie de o sutime pentru a se califica în finala de la 100 metri liber! Ea sa clasat pe locul 9 la general în semifinale, după italianca Marina Cacciapuoti, care a înregistrat 56:15. În a doua semifinală, Bianca Costea a întors prima după 50 de metri. Ea a pierdut din viteză pe final și s-a clasat pe locul 4 în a doua semifinală. Din păcate, sportiva ratează dramatic calificarea într-o nouă finală. Capul sus, Bianca!

Numai primele opt sportive s-au calificat în ultimul act pentru proba de 100 metri liber feminin.

Andra Denisa Gorecki merge în finală la 200 metri fluture

Andra Denisa Gorecki (17 ani) s-a calificat în finala probei de 200 metri fluture feminin. Românca a înregistrat un timp de 2:14:49 în prima semifinală. Mai rapide decât Andra au fost Tabatha Avetand (Franța) și Ashleigh Baillie (Marea Britanie), ambele cu 2:13:10.

La general, Andra Gorecki a terminat pe locul 5. Mai jos găsiți clasamentul complet.

VIDEO Desfășurarea tuturor întrecerilor de vineri, de la CE de natație de juniori

Urmăriți Playsport.ro și pe