Naționala României trimisă în urna a doua a Ligii Națiunilor. Când își vor afla „tricolorii” adversarele

Bordei Radu / 12.10.2021, 21:15
Naționala României trimisă în urna a doua a Ligii Națiunilor. Când își vor afla „tricolorii” adversarele

România face un pas în față, în viitoarea ediție din Liga Națiunilor. Competiția, câștigată de Franța, va avea tragerea la sorți în decembrie. Selecționata noastră va fi plasată în urna a doua valoric și ar avea șansa, teoretic, să se bată pentru promovarea în primul eșalon.

UEFA a anunțat componența urnelor, dar și datele de disputare a meciurilor. Partidele din grupă se vor disputa anul viitor, urmând ca semifinalele și câștigătoarele să fie desemnate în iunie, 2023.

Adversarii României din Liga Națiunilor. Tricolorii pot da peste niște formații puternice

Ucraina, Suedia, Bosnia-Herţegovina, Islanda , Finlanda, Norvegia, Scoţia, Rusia, Israel, România, Serbia, Irlanda, Slovenia, Muntenegru, Albania şi Armenia sunt echipele din urna a doua valoric. Tricolorii pot nimeri adversari dificili, dar pot avea și culoar spre prima urnă valorică. Acolo se află elita fotbalului european: Franţa, Spania, Italia şi Belgia, Portugalia, Olanda, Danemarca, Germania, Anglia, Polonia, Elveţia, Croaţia,Ţara Galilor, Austria, Cehia şi Ungaria.

Rămâne de văzut cu cel selecționer vor aborda tricolorii aceste meciuri, după anunțul lui Mirel Rădoi că va pleca în noiembrie.

Cine va conduce România anul viitor? „El ar putea continua cel mai bine munca lui Rădoi”

Invitat la Playsport LIVE, Adrian Iencsi a înaintat o variantă surprinzătoare pentru postul de selecționer: chiar secundul lui Mirel Rădoi, Nicolae Dică. Cu toate acestea, fostul rapidist speră ca Rădoi să se răzgândească și să continue la națională.

Ei au o relație bună, Mirel se completează bine cu Dică, ideal ar fi să continue împreună. Ei cunosc tot ce ține de fotbaliștii din România, sunt sigur că au o bază de date imensă, știu și ce mănâncă aceștia. Pot să ajungă la un turneu final și să scoată lumea în stradă, ca pe vremuri, crede fostul căpitan din Giulești.

Adrian Iencsi a explicat și de ce Rădoi este omul potrivit pentru România. Asta chiar dacă Olăroiu, Pițurcă sau Boloni sunt liberi de contract. Rădoi a adus, însă, schimbări importante și necesare la lot.

Marele plus este mentalitatea, apoi ambiția. Și el a fost un jucător ambițios, agresiv, în sens pozitiv. Cu Germania mi-a plăcut enorm, nu mi-am desprins ochii de la televizor. De mult nu văzusem atâta intensitate, atâta dorință. Cred că de mult nu am simțit atâta frustrare, cum a fost la golul doi al Germaniei. Dacă ne dădeau gol din acțiune era altceva, dar așa, chiar m-am supărat. Am dat cu telecomanda de masă, de supărare, a recunoscut Adrian Iencsi, pentru Playsport