Ne pregătim pentru un nou dezastru european: „Ne tot chinuim! E o situație generală” + Veste bună pentru FCSB. VIDEO Playsport Live

Robert Zanfir / 05.08.2022, 18:43
Ne pregătim pentru un nou dezastru european: „Ne tot chinuim! E o situație generală” + Veste bună pentru FCSB. VIDEO Playsport Live

Marian Aliuță (44 de ani) a declarat la Playsport Live că sezonul european actual se va încheia la fel de abrupt precum anul trecut. Fostul mijlocaș de la Steaua sau Rapid crede că doar FCSB are șanse mari să ajungă în grupele Conference League.

CFR Cluj a deschis sezonul european cu o mare dezamăgire. Campioana a fost eliminată din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Totuși, cele patru reprezentante ale României au salvata onoarea Superligii în turul 2 preliminar din Conference League. În prima manșă din turul 3, lucrurile s-au complicat, iar șansele ca Universitatea Craiova sau Sepsi să pătrundă în play-off au scăzut.

Ne pregătim pentru un nou dezastru european! Marian Aliuță are, totuși, o veste bună pentru Gigi Becali

FCSB a trecut de Dunajska Streda, 1-0 în Slovacia. și este favorită la calificare. CFR Cluj, pe de altă parte, s-a chinuit în Turcia, cu Sahtior Soligorsk, 0-0. Universitatea Craiova și Sepsi au pierdut și păstrează șanse minime pentru play-off.

„Este o situație generală ce se întâmplă în fotbalul românesc, ne tot chinuim. Eu cred că până la urmă, ca și în fiecare an, nu vorbim de ultimii ani, când și Steaua, FCSB, a avut probleme, dar tot timpul și-a făcut datoria și a ajuns acolo în grupe, și bineînțeles CFR.

Eu zic că și CFR este o echipă îmbătrânită, se vede că trebuie o schimbare acolo. E clar că au nevoie de jucători. Sunt și acolo niste probleme financiare, nu e totul roz. FCSB este singura echipă care poate cumpăra orice jucători din campionatul nostru.

La CFR, cred că Dan Petrescu și-ar dori să aibă bugetul mai mare, să cumpere tot ce vrea, iar acolo lipsesc banii. Ei s-au bazat foarte mult pe Champions League. Sper să se califice, fotbalul românesc are nevoie de echipe, să se califice”, a declarat Maria Aliuță la Playsport Live.

Dan Petrescu: „Nu vom ajunge niciodată în grupele Champions League, Europa League, nu avem cum!”

„Jucăm acasă meciul următor, ar trebui să fim favoriți. Dar în condițiile în care Federația lor le amână meciul și nu joacă pentru a-i odihni, iar noi jucăm, au avantaj ei.

Mi se pare corect ce face Federația lor. Noi nu avem niciun avantaj. Nu o să ajungem niciodată în grupele Champions League, Europa League, nu avem cum!

Dacă am fi jucat cu echipa a doua sau juniori în campionat, poate ar fi fost mai bine, ne-am fi odihnit și noi, dar trebuie să respectăm competiția, vrem să câștigăm iar campionatul.

La câți jucători de atac accidentați sunt… eu n-am jucători de atac acum. La următorul meci de campionat nu am nimic nou, nimic! Nu pot să-l folosesc tot timpul pe Debeljuh și Păun. Atât! Noi am avut astăzi doi jucători de atac pe banca de rezerve. Ei (n.r. – Șahtior) au avut 7!”, a afirmat Petrescu la conferința de presă.