Nebunie în Formula 1 după anunțul FIA. Fanii „marelui circ”, încântați de decizia de ultimă oră

Bordei Radu 21.09.2022, 12:29
Nebunie în Formula 1 după anunțul FIA. Fanii „marelui circ”, încântați de decizia de ultimă oră

Fanii Formula 1 vor avea parte de un adevărat „festin” în 2023. Marele Circ se va îmbogăți cu încă o cursă, iar alte două circuite vor reveni. Astfel, sezonul va cuprinde 24 de curse, un record absolut pentru competișia regină a sporturilor cu motor.

2023 vine cu cel mai mare sezon din istoria Formula 1. Piloții vor lua startul în 24 de curse

Federația Internațională de Automobilism a anunțat că, în sezonul viitor, circuitul de la Las Vegas va intra și el în cadrul Formulei 1. În plus, vor reveni și Grand Prix-urile din Qatar și China, ceea ce înseamnă că 2023 va însemna cel mai lung sezon desfăşurat vreodată. Asta în condițiile în care Marele Premiu al Franței nu va mai fi în cărți.

Sezonul începe în Bahrain pe 5 martie şi se termină în Abu Dhabi pe 26 noiembrie.

Las Vegas va fi penultimul eveniment pe 18 noiembrie, în timp ce Chinei i s-a oferit data de 16 aprilie după o absenţă de trei ani din cauza pandemiei de Covid. Monaco şi Belgia şi-au păstrat locurile după ce şi-au asigurat noi contracte – cel al Monaco până în 2025, a anunţat marţi F1; Belgia este doar pentru un an.

„Telenovelă” în Formula 1, între Alpine și Oscar Piastri

Cei de la Alpine l-au anunțat pe australianul Oscar Piastri drept pilotul lor din sezonul viitor. El el ar urma să îl înlocuiască pe spaniolul Fernando Alonso, care va pleca la Aston Martin. Doar că Piastri, care este în prezent pilot de rezervă la Alpine și care a fost lansat de această echipă, neagă că va pilota pentru ea în sezonul viitor.

Mai mult, australianul de doar 21 de ani s-a arătat foarte deranjat de anunțul făcut de echipa franceză. El a postat un mesaj pe rețelele de socizaliare în care a anunțat ferm că nu va pilota pentru Alpine în sezonul viitor de Formula 1 și în care a pus la zid gestul făcut de constructorul din Hexagon.

Înțeleg că, fără acordul meu, Alpine F1 a emis un comunicat de presă în această după-amiază, cum că voi pilota pentru ei în sezonul viitor. Acest lucru este greșit, nu am semnat un contract cu Alpine pentru sezonul 2023. Nu voi pilota pentru Alpine în sezonul viitor”, a transmis Oscar Piastri.

Cei de la Alpine au explicat că aveau de împlinit o promisiune față de pilotul australian, care se află în echipa lor de mai mulți ani. Doar că francezii nu au luat în calcul faptul că Piastri poate nu este în asentimentul lor în acest moment al carierei lui.