Nebunie în Ucraina. Șahtior Donețk a devenit campioană și merge direct în grupele Champions League după un meci cu 6 eliminați

Cosmin Olteanu 29.05.2023, 10:18
Nebunie în Ucraina. Șahtior Donețk a devenit campioană și merge direct în grupele Champions League după un meci cu 6 eliminați

Nebunie în Ucraina. Șahtior Donețk a devenit campioană și merge direct în grupele Champions League după un meci cu 6 eliminați.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, Șahtior a fost „încoronată” cu titlul de campioană în Ucraina. Formația din Donețk a învins-o pe Dnipro-1, 3-0, în penultima etapă de campionat.

Nebunie în Ucraina. Șahtior Donețk a devenit campioană

În penultima etapă din prima ligă ucraineană, Șahtior a învins-o pe principala contracandidată la titlu, Dnipro-1, locul 2 în clasament, cu scorul de 3-0. Astfel, cu o etapă înainte de final, Șahtior a devenit campioana Ucrainei, fiind lider în primul eșalon, cu 72 de puncte obținute, la opt lungimi în fața celor de la Dnipro-1.

Meciul a fost unul extrem de tensionat, arbitrul acordând șase cartonașe roșii în minutele de prelungire, două lui Șahtior și patru lui Dnipro-1.

Dinamo Kiev, sezon slab în Ucraina

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a avut un parcurs modest în acest sezon. Trupa din capitala Ucrainei va termina pe locul 4, în acest moment având 56 de puncte.

Jurnaliștii de la Sport.ua scriu despre faptul că Mircea Lucescu ar putea fi demis, însă conducătorii lui Dinamo Kiev ar urma să ia o decizie abia la finalul sezonului. Favorit să-i ia locul lui „Il Luce” ar fi Marek Papszun, antrenorul lui Rakow, noua campioană a Poloniei.

„Este speculat faptul că nu au existat încă negocieri sau oferte oficiale. Deciziile care au în vizor cine va antrena Dinamo în sezonul viitor se vor lua doar la sfârșitul actualei stagiuni. Mircea Lucescu rămâne, momentan, principal la Dinamo”, au titrat ziariştii ucraineni.

Mircea Lucescu (77 de ani) a fost adus, pe banca lui Dinamo Kiev, în vara lui 2020. Acesta mai are contract până în 2024 cu formația din capitala Ucrainei, alături de care a cucerit un titlu de campioană, o Cupă a Ucrainei și o Supercupă.

Urmăriți Playsport.ro și pe