Negocieri intense pentru Hagi. La un pas să vândă 90% din acțiunile de la Farul

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.11.2021, 11:24
Negocieri intense pentru Hagi. La un pas să vândă 90% din acțiunile de la Farul

Gică Hagi a dezvăluit că a avut o discuție cu Răzvan Burleanu pentru a prelua echipa națională a României. „Regele” a fost însă nevoit să refuze oferta din cauza faptului că el deține în continuare pachetul majoritar de acțiuni la Farul Constanța, astfel că s-ar fi generat un conflict de interese.

Gică Hagi a fost foarte aproape să cedeze 90% din acțiunile deținute la Farul Constanța

Această situație putea fi foarte ușor evitată dacă în urmă cu câteva luni Hagi ceda pachetul majoritar de acțiuni al clubului de la malul mării. Ilie Dumitrescu, fostul coechipier al acestuia în „Generația de Aur”, a dezvăluit că acest lucru a fost foarte aproape să se întâmple în vară.

Hagi a fost foarte, foarte aproape să vândă toate acțiunile în această vară, 90 la sută din ele. Ăsta era un proiect, ca Farul să devină mai puternică. Dacă s-ar fi realizat și ar fi venit o ofertă de la FRF, ar fi fost înțeles.

E ceea ce își dorește el să facă, până la urmă, pentru că el a fost în contact cu tot ceea ce înseamnă jucător, cu toți jucătorii de la echipa națională, îi cunoaște foarte bine și cum s-au dezvoltat, de la copii și juniori, iar acum ei au ajuns la maturitate și ăsta era și un moment excelent pentru Gică Hagi”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Cum au decurs negocierile între „Rege” și Răzvan Burleanu

Antrenorul și acționarul majoritar al Farului a dezvăluit cum a decurs discuția cu președintele FRF și a explicat de ce a refuzat oferta făcută de acesta. De asemenea, Hagi a ținut să-i mulțumească lui Burleanu pentru această oportunitate.

Am onorat invitația de a avea o discuție cu președintele Federației. Dar lucrurile erau clare, eu am un club, nu pot lăsa loc la multe speculații. Am stat două ore împreună, dar nu exista nicio soluție, pentru că eu sunt acționar majoritar. Chiar nu aveam cum să mă extrag acum, din această situație. Eu nu pot să creez confuzie unde mă duc, eu vreau să fie lucrurile clare, proiect ambițios, obiective clare.

Eu nu pot fi în mai multe locuri, eu mă dedic unui singur obiectiv. Eu îmi asum, nu putem confunda lucrurile. Îi mulțumesc dânsului că s-a gândit la mine.

Lucrurile sunt simple, acum îmi văd de drumul meu, îmi continui proiectul, sunt acționar majoritar, avem multe de făcut. Nu vreau să vând Farul, dar o să îmi găsesc parteneri, să fim mai puternici. Vreau să ajungem în primele locuri din România, ca infrastructură și Academie suntem cei mai buni”, a spus și Hagi sursei citate.

Gică Hagi, replică dură pentru Mihai Stoichiță, după interviul acestuia în Playsport: „Asta e întrebarea mea pentru directorul tehnic al naționalei”

Sursă foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin