Neiertătorul David Popovici, spectacol total în semifinala probei de 50 de metri. Și-a surclasat rivalii și a ajuns în finală

Bordei Radu 07.07.2022, 18:59
Neiertătorul David Popovici, spectacol total în semifinala probei de 50 de metri. Și-a surclasat rivalii și a ajuns în finală

David Popovici se simte foarte bine la Europeanul de juniori, de la Otopeni. Dublul campion mondial de la seniori vrea câte o medalie la fiecare probă la care participă. Între timp, a mai ajuns într-o finală în care va fi favorit.

David Popovici, încă o finală la Otopeni. Înotătorul român continuă forma extraordinară

După medaliile de aur cucerite la 200 de metri liber și la ștafeta de 4×100 metri liber, plus argintul de la ștafeta mixtă pe aceeași distanță, David Popovici se află în cursa pentru a patra sa medalie, la cea mai rapidă cursă din natație. Dublul campion mondial s-a calificat și în finala de 50 de metri liber. David Popovici a dominat prima semifinală, pe care a câștigat-o cu 22.17, cel mai bun timp.

Finala e programată vineri și Popovici caută să își mai adauge o medalie de aur la colecție. Mai ales că Popovici va căuta să ofere o nouă bucurie publicului numeros.

La Budapesta, obiectivul principal a fost timpul și să mă depasesc pe mine. Aici am vrut să mă bucur de tribună, de spectatori. Parcă îmi și venea să plâng când am intrat, cât de frumos a fost. Știam că o să câștig, am venit pentru asta și am asteptat cu foarte mare nerăbdare să trăiesc acest moment.

Am venit să îmi fac țara mândră, să mă ridic la nivelul așteptărilor spectatorilor și să mă bucur de atmosfera”, a spus sportivul român.

Ministrul Eduard Novak, cuvinte de laudă pentru David Popovici. ”Este cel mai bun!”

David Popovici (17 ani) participă în această perioadă la Campionatul European de înot pentru juniori. Tânărul campion a reușit deja câteva rezultate excepționale și în cadrul competiției ce se desfășoară în Otopeni.

După doar două zile de concurs, David Popovici a cucerit deja trei medalii. Tânărul nostru campion a câștigat medalia de aur la proba de 4x100m liber alături de Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu. În cea de a doua zi a competiției, David a cucerit alte două medalii. Aurul la 200m liber și medalia de argint cu ștafeta combinată de 4x100m liber.

Impresionat de rezultatele excepționale ale lui David Popovici, ministrul Eduard Novak a avut numai cuvinte de laudă pentru tânărul sportiv.

 Încă o medalie de aur pentru România! David Popovici demonstrează încă o dată că este cel mai bun! După aurul de la Mondiale, cucerește acum și aurul European în proba de 200 m liber”, a scris Eduard Novak, pe pagia sa de Facebook.

Urmăriți Playsport.ro și pe