Nemilos cu Simona Halep, CTP pune degetul pe rana deschisă de scandalul de dopaj: „Există 3 sancțiuni”

Robert Zanfir 16.01.2023, 07:32
Nemilos cu Simona Halep, CTP pune degetul pe rana deschisă de scandalul de dopaj: „Există 3 sancțiuni”

Cristian Tudor Popescu este convins că Simona Halep (31 de ani, 12 WTA) merge pe un drum greșit în procesul de dopaj în care este implicată. Jurnalistul spune că fostul număr 1 mondial nu are nicio șansă de a scăpa de suspendare. Mai mult, campioana de la Roland Garros și de la Wimbledon ar avea doar o șansă din trei de a primi o suspendare mai mică de un an.

Va fi sau nu finalul carierei pentru Simona Halep? Întrebarea care persistă pe buzele fanilor fostului număr 1 mondial va avea un răspuns cât de curând. Suspendată provizoriu în urma testului pozitiv cu roxadustat descoperit la US Open, Halep speră că își va putea dovedi nevinovăția. Românca va încerca să susțină că a ingerat un supliment alimentar contaminat, iar produsul nu ar fi avut specificată substanța pe etichetă.

CTP nu îi dă nicio șansă Simonei Halep în cazul de dopaj

Un fan al Simonei Halep, Cristian Tudor Popescu crede că este foarte probabil să asistăm la finalul carierei constănțencei. Jurnalistul spune că Halep nu poate scăpa fără suspendare și că singura ei șansă de a-și continua cariera este să primească sub un an.

„N-am telefon roșu, fir direct cu Simona să știu ce se-ntâmplă acolo. Vă pot spune doar atât: după ceea ce știu eu – și sunt informat – este imposibil ca Simona să scape fără o sancțiune.

E greu să scape pentru că substanța aceea nu este o substanță obișnuită nici măcar printre substanțele de doping. E un medicament, rar, dubios, în România nici nu se găsește, în Statele Unite este administrat numai în condiții foarte speciale, pentru bolnavii de rinichi care fac dializă.

Deci, șansa ca acel medicament să fi ajuns întâmplător în sângele ei, adică să spui că a luat un supliment alimentar și era contaminat, e, practic, nulă”, a spus jurnalistul, citat de newsweek.ro.

Final de carieră pentru Simona Halep?

În momentul în care a anunțat public că a fost găsită pozitiv cu roxadustat, Simona Halep și-a exprimat speranța că va putea trece cu bine peste „meciul carierei”. CTP nu îi dă vești bune. Jurnalistul susține că Halep va putea continua cariera din tenis doar printr-o minune.

„Există trei sancțiuni: nouă, doi, patru. Adică nouă luni, doi ani sau patru ani. Singura șansă, de fapt, este nouă luni, pentru că doi ani sau patru ani înseamnă sfârșitul”, a explicat Cristian Tudor Popescu,

„Se pare că a fost identificată metoda prin care Roxadustat a pătruns în corpul sportivului, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat… Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie specificată pe eticheta produsului sau în informații accesibile printr-o căutare rezonabilă pe Internet”,
Cristian Jura, judecător român de la Curtea de Arbitraj

Urmăriți Playsport.ro și pe