Nemții insistă: „Noul Hagi este dorit de două forțe din Bundesliga”. Ce echipe îl vor și cât cere Becali

Marian Cărăvan / 09.04.2021, 16:04
Nemții insistă: „Noul Hagi este dorit de două forțe din Bundesliga”. Ce echipe îl vor și cât cere Becali

Olimpiu Moruțan e la mare căutare în Bundesliga. Nemții insistă pentru aducerea fotbalistului de la FCSB în puternicul campionat al Germaniei. Moruțan este descris drept „noul Hagi”. Și este dorit de două forțe din Bundesliga. Becali își face deja calculele.

Olimpiu Moruțan a atras atenția granzilor din Bundesliga. Ce echipe îl vor

Gigi Becali ar putea da o nouă lovitură pe piața transferurilor. „Perla” sa e la mare căutare în Europa. Două forțe din Bundesliga au pus ochii pe „noul Hagi”. Jurnaliștii germani sunt la curent cu interesul pe care îl manifestă două dintre echipele tari din campionatul Germaniei. Jurnaliștii de la 90min.de i-au făcut  caracterizarea fotbalistului care a jucat în martie la Europeanul de Tineret, sub comanda lui Adrian Mutu. Nemții insistă: „Noul Hagi este dorit de două forțe din Bundesliga”.

Olimpiu Moruțan este considerat unul dintre cele mai mari talente din fotbalul românesc. Este considerat de mulți «noul Hagi», iar Hagi nu este doar cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. A fost pus pe lista «FIFA 100» de legendarul Pele, o listă publicată în 2004, cu ocazia aniversarii FIFA – 100 de ani. Pe lângă Galatasaray, Porto sau Inter Milano, conform Sky, două formații din Bundesliga sunt interesate de internaționalul român U21: Bayer Leverkusen și TSG Hoffenheim”, menționează sursa citată.

Nemtii insista. Olimpiu Morutan „noul Hagi” este dorit de doua forte din Bundesliga
Nemtii insista. Olimpiu Morutan „noul Hagi” este dorit de doua forte din Bundesliga

Cât cere Becali pe Olimpiu Moruțan

Olimpiu Moruțan, 21 de ani, parcurge un sezon fabulos la FCSB. În 24 de meciuri bifate în tricoul roș-albaștrilor, Moruțan a marcat 6 goluri și a oferit 12 pase decisive. Fotbalistul cotat la două milioane de euro este în vizorul mai multor echipe din Europa. Printre care și cele două din Bundesliga, Leverkusen și Hoffenheim Becali își face deja calculele. Jurnaliști germani avansează și suma pe care s-ar putea transfera Moruțan.

Contractul fotbalistului de 1.73m cu FCSB expiră în 2023 și, în ciuda clauzei de 70 de milioane de euro, se vorbește despre o plecare a lui Moruțan pentru 10 milioane de euro”, scriu cei de la 90min.de.

Totuși, suma pare infimă față de cât ar vrea de fapt Gigi Becali să obțină.

Cred eu că Moruțan la toamnă o să facă 30 de milioane. Deci înseamnă că o să fie de 3 ori mai scump decât Dennis Man. Eu așa o să cer pe el la toamna, când intrăm în Champions League. După ce jucăm în grupe, cer 30 de milioane, poate mai mult, nu știu. Dar acum doar campionatul mă interesează, nu mă intereseaza să-l vând în acest moment”, a declarat Gigi Becali pentru ProTV.

Născut la data de 25 aprilie 1999, la Cluj-Napoca, Olimpiu Moruțan mai are contract cu FCSB până la 30 iunie 2023.

Conform presei din Germania, Moruțan are toată calitățile tehnice pentru un transfer în Bundesliga. „Moruțan are acum potențialul să  facă față într-o ligă maibună”, mai scriu cei de la 90min.de.