Nepotul lui Gigi Becali schimbă tot. FCSB va avea o echipă satelit în Liga a II a din România

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.06.2022, 10:50
Nepotul lui Gigi Becali schimbă tot. FCSB va avea o echipă satelit în Liga a II a din România

Gigi Becali va avea un „satelit” pentru FCSB și în sezonul viitor de Liga 2, chiar dacă Unirea Constanța, echipa deținută de nepotul său Vasile Geambazi, a retrogradat la finalul stagiunii trecute. Asta pentru că cel din urmă a demarat un nou proiect.

Concret, el a profitat de falimentul celor de la Academica Clinceni pentru a le lua locul ilfovenilor în stagiunea viitoare de Liga 2. Totuși, Unirea Constanța nu își va mai păstra numele și va deveni în mod oficial „satelitul” FCSB-ului. De asemenea, noua echipă va folosi infrastructura sportivă existentă la Clinceni, iar în baza acestui acord, noua echipă va avea în denumire și ceva din cea a fostei echipe din Clinceni.

Echipa nepotului lui Gigi Becali se va numi FCSB A Clinceni

Astfel, această formație va purta denumirea de „FCSB A Clinceni”, după ce informația inițială era că noua denumire ar fi urmat să fie „FCSB Academia Clinceni”. Acum, potrivit Liga2.ro, oficialii Unirii Constanța au început să facă demersurile necesare pentru a putea adopta noua denumire cât mai rapid.

Noua echipă nu va avea nimic în comun cu fosta Academica Clinceni. Aceasta a intrat în faliment și își va relua activitatea din Liga 4, sub o altă denumire de asemenea. FCSB A Clinceni va folosi doar baza de pregătire din localitatea Clinceni, în baza unui acord existent cu primarul Adrian Budeanu.

În ceea ce privește emblema noului club, sursa citată a prezentat o primă posibilă variantă. Aceasta ar putea să fie formată dintr-un cerc colorat în albastru și alb, cu o stea cu 8 colțuri în centru. În partea superioară va fi scris FCSB, iar în cea de jos Clinceni. În centru, litera A.

Posibila emblemă a celor de la FCSB A Clinceni. Sursă: liga2.ro
Posibila emblemă a celor de la FCSB A Clinceni. Sursă: liga2.ro

Unirea Constanța, de acum „satelitul” oficial al vicecampioanei României

Cel mai probabil, noua echipă va primi mai mulți jucători sub formă de împrumut de la FCSB, așa cum s-a întâmplat și cu Unirea Constanța în stagiunea trecută. Actualul lot al echipei s-a reunit deja, pe data de 27 iunie, sub comanda antrenorului Leo Strizu.

Toate detaliile par a fi puse la punct în acest moment. Nu ar mai rămâne decât un anunț oficial din partea FRF, care să ateste această colaborare care implică practic trei părți diferite, respectiv FCSB, Unirea Constanța și o parte din fosta Academica Clinceni.

În aceste condiții, practic FCSB 2, care evoluează în prezent în Liga 3, și-ar pierde mare parte din utilitate. Este de așteptat ca oficialii FCSB-ului să își dorească să trimită cât mai mulți tineri jucători la această FCSB A Clinceni, care evoluează în eșalonul superior.

Unirea Constanța este echipa care a primit în vara anului trecut locul Farului Constanța din Liga 2, după ce clubul de la malul mării a fuzionat cu Viitorul lui Gică Hagi. Ea a retrogradat pe teren la finalul sezonului trecut, dar a primit dreptul de a evolua în eșalonul secund după dizolvarea celor de la Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni. Ca și Poli Timișoara de altfel.