Nervosul Mihai Stoichiță nu mai vrea să vorbească despre o posibilă plecare a lui Edi Iordănescu de la națională

Robert Zanfir 25.09.2022, 23:04
Nervosul Mihai Stoichiță nu mai vrea să vorbească despre o posibilă plecare a lui Edi Iordănescu de la națională

Mihai Stoichiță (68 de ani) a răspuns vizibil iritat când a fost întrebat despre eventuala plecare a lui Edi Iordănescu de la națională. România primește vizita Bosniei, în ultima partidă din Liga Națiunilor. „Tricolorii” sunt aproape retrogradați în Liga C.

Luni seara vom avea concluzia mandatului lui Edi Iordănescu. Tehnicianul a avut ca obiectiv primul loc, în momentul numirii la națională. Între timp, pe listă a apărut și clasarea pe poziția a doua. La final, România riscă să termine grupa pe ultimul loc. Ceea ce ar echivala cu retrogradarea în eșalonul al treilea din Liga Națiunilor.

Mihai Stoichiță nu mai vrea să vorbească despre o posibilă plecare a lui Edi Iordănescu

Contestat de tot mai multă lume, Edi Iordănescu nu a evitat să le vorbească jucătorilor despre plecarea sa. I-a anunțat și ce l-ar întoarce din drum. Totuși, selecționerul are parte de sprijinul celor de la FRF. Mihai Stoichiță spune că nici măcar un eșec cu Bosnia nu ar fi decisiv pentru soarta selecționerului.

„Eu cred că s-a văzut clar în meciul din Finlanda că am fost superiori. Dacă vom păstra aceeași atitudine, sigur vom câștiga. Nu mă gândesc neapărat la bosniaci, ci la ce facem noi în teren.

Nu comentez opiniile altora. Astea pentru mine nu contează. Opiniile îi aparțin fiecăruia, fiecare poate să gândească într-un fel. Nu mă interesează ce contestatari are Edi Iordănescu.

Mă puneți să repet. Nu e o dublă decisivă deloc. Ce vreți să vă spun? Am spus-o de nu știu câte ori până acum. Vreți să mă repet la fiecare interviu cu același lucru?”, a spus Mihai Stoichiță, citat de Sport.ro.

Ionel Ganea, atac violent la Edi Iordănescu

Unul dintre cei care l-au criticat dur pe Edi Iordănescu este Ionel Ganea. Ex-internaționalul României a spus la Playsport Live că fiul lui Anghel Iordănescu nu ar fi fost o soluție pentru națională fără influența tatălui.

„O diferență între cei doi este că nea Puiu a jucat fotbal la cel mai înalt nivel, iar Edi numai tenis de picior.

La care seniori a jucat Edi? Când jucam eu la echipa națională, Edi petrecea. Eu nu cred că era o soluție pentru echipa națională. Au fost soluții, dar au fost făcute cărțile să se ajungă aici.

Care e diferența dintre tata și fiu? Tata mai are și influențe..”, a declarat Ionel Ganea la Playsport Live.

E un lucru pe care pot să îl dezvălui din vestiar, cu toate că nu e stilul meu. Chiar înainte de jocul cu Finlanda, înainte să iasă la încălzire, le-am spus jucătorilor că am biletul luat pentru data de 8 (n.r. – octombrie), ca să ajung la Frankfurt. Pe data de 9 ştiţi că este tragerea la sorţi. Şi trebuie să merg în calitate de selecţioner.

Însă, le-am spus că dacă nu văd ceea ce aştept, dacă nu văd semnalele pe care le căutăm, că încearcă să se unească, să schimbăm spiritul, mentalitatea, să lucreze altfel împreună şi să găsesc nişte răspunsuri pe care eu le caut de când am venit, deja au timp… Am spus că trebuie să arate lumii întregi şi României că noi avem potenţial… Am spus că eu nu mă urc în acel avion”,
Edi Iordănescu.