„New Viitorul Constanța” cu Gică Hagi la timonă! Noul antrenor al fostei campioane anunță schimbări mari

Gabriel Peneș / 13.04.2021, 12:00
„New Viitorul Constanța” cu Gică Hagi la timonă! Noul antrenor al fostei campioane anunță schimbări mari

„New Viitorul Constanța” cu Gică Hagi la timonă! Noul antrenor al fostei campioane anunță schimbări mari în filosofia de joc a fostei campioane. Mircea Rednic a fost demis din cauza rezultatelor slabe, iar Cătălin Anghel, fostul secund, va sta pe banca tehnică a constănțenilor.

„New Viitorul Constanța” cu Gică Hagi la timonă!

Fosta campioană s-a despărțit de tehnicianul Mircea Rednic după un parcurs catastrofal. „New Viitorul Constanța” cu Gică Hagi la timonă! Aceasta e declarația de intenții a clubului dobrogean. Gică Popescu, președintele clubului, a confirmat reimplicarea „Regelui” în pregătirea echipei. Chiar dacă antrenorul principal va fi Cătălin Anghel (46 de ani), fostul secund al „Puriului”.

Este adevărat că Gică (nr – Hagi) va veni mai aproape de echipă. Este un moment dificil, în care trebuie să strângem rândurile. Toți trebuie să ajutăm cât mai mult pentru a salva situația, iar play-out-ul este unul foarte dificil. Este nevoie de experiența lui și sunt convins că ne va ajuta, așa cum a făcut-o mereu. El a creat acest sistem, această filosofie de joc și el știe cel mai bine cum trebuie implementată”, a declarat Gică Popescu.

„New Viitorul Constanța” cu Gică Hagi la timonă! Noul antrenor al fostei campioane anunță schimbări mari
„New Viitorul Constanța” cu Gică Hagi la timonă! Mircea Rednic n-a avut succes pe banca echipe dobrogene

Noul antrenor al fostei campioane anunță schimbări mari

După eșecul din ultima etapă a sezonului regular, 0-2 cu Gaz Metan, noul antrenor al Viitorului a anunțat schimbări mari în filosofia de joc a echipei. Cătălin Anghel a afirmat că echipa patronată de Gică Hagi trebuie să revină la stilul de joc ce a consacrat-o.

Avem două victorii, multe egaluri, dar și înfrângeri, asta e explicația. Trebuie să învățăm din nou să atacăm, în stilul nostru, iar faza de apărare e la fel de importantă, să fim la fel de disciplinați tactic. E mult de muncă. Ne asumăm asta, o facem împreună”, a declarat Anghel după eșecul contra celor de la Mediaș.

Tehnicianul a mai spus că echipa va reveni și la promovarea jucătorilor tineri, lucru ce a adus atâta succes în alți ani.

Sunt multe de pus la punct, suntem conștienți. Vom face tot posibilul să punem lucrurile la punct cât mai rapid. Sper să facem rapid progresul. 100% vom reveni la filosofia clubului (n.r. miza pe fotbaliștii tineri), asta se va întâmpla. Eu personal nu vreau să comentez ce a fost și ce a contat până acum, vreau să mă gândesc doar la ce va fi. Meciul de azi ne demonstrează că avem multe de schimbat, de la partea fotbalistică, la cea mentală”, a declarat Cătălin Anghel.

Viitorul a încheiat sezonul regular pe locul 13. În urma sa mai sunt doar Dinamo, Hermannstadt și Poli Iași. Meciurile din play-out se vor desfășura, în acest sezon, într-o singură manșă, nu tur-retur. Întâlnirile din prima etapă vor avea loc în 17 și 18 aprilie. Jocurile din play-out se vor încheia în 20 mai. Ultimele două clasate, locurile 9 și 10, la finalul play-out-ului, retrogradează direct în Liga 2. Ocupantele locurilor 7 și 8 vor disputa câte un baraj pentru menținere, în compania unor formații din Liga 2.