Newcastle începe să se așeze la masa bogaților. A început să concureze pe piața transferurilor cu Barcelona și Real Madrid

Gabriel-Alexandru Ioniță 28.09.2022, 20:48
Newcastle începe să se așeze la masa bogaților. A început să concureze pe piața transferurilor cu Barcelona și Real Madrid

Newcastle United a surprins pe toată lumea și nu a făcut transferuri „stelare” după ce a fost preluat de fondul public de investiții din Arabia Saudită și a devenit practic cel mai bogat club de fotbal din lume. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe. Nu în materie de sume de transfer „aruncate”, ci în materie de nume de fotbaliști importanți.

 Newcastle United, gata să le dea o lovitură celor doi granzi din Spania, Real Madrid și Barcelona

După cum se știe deja, Marco Asensio a intrat în ultimul an de contract cu Real Madrid și nu există momentan semne care să ducă spre posibilitatea unei prelungiri. Astfel, mijlocașul ofensiv spaniol în vârstă de 26 de ani ar putea semna gratis cu o altă echipă la finalul acestui sezon. În plus, el va putea fi abordat de cluburile interesate încă din ianuarie 2023.

În acest context, în ultimele zile a apărut informația conform căreia Barcelona ar dori să îi dea o lovitură marii rivale și să îl aducă pe Asensio pe Camp Nou. Ba chiar s-a zvonit că cele două părți ar fi ajuns deja la o înțelegere de principiu. Totuși, planul catalanilor ar putea fi dat peste cap de o informație apărută în presa spaniolă în cursul zilei de miercuri.

„Coțofenele” au intrat în cursa pentru semnătura lui Marco Asensio

Potrivit Mundo Deportivo, Newcastle United a intrat pe „pista” Marco Asensio. „Coțofenele” ar fi deschis deja discuțiile cu impresarul internaționalului spaniol, celebrul Jorge Mendes. Fără îndoială că englezii au capacitatea de a-i oferi un salariu mult mai mare lui Asensio în acest moment comparativ cu Barcelona, care, după cum se știe deja, se confruntă cu o situație financiară destul de delicată.

Totuși, clubul din Nordul Angliei va avea concurență serioasă pentru această mutare, inclusiv din Premier League. De-a lungul timpului s-a scris despre faptul că Liverpool și Arsenal ar fi de asemenea interesate de fotbalistul spaniol. Mai mult, chiar și AC Milan ar tatona această pistă.

Marco Asensio a fost transferat de Real Madrid în iulie 2015 de la Mallorca, echipa care l-a crescut, în schimbul sumei de 3.9 milioane de euro. De atunci, el a fost un jucător important pe Santiago Bernabeu și a cucerit 4 trofee UEFA Champions League și 3 titluri în La Liga, printre altele. Pentru naționala Spaniei este și în prezent un fotbalist de bază. În total, a bifat 30 de selecții și a marcat un gol pentru „Furia Roja”.