Newcastle își încordează „mușchii”. Miliardarii saudiți aduc un jucător de 40 de milioane de euro

Bordei Radu / 26.01.2022, 18:11

Newcastle nu mai are timp de pierdut, așa că miliardarii saudiți aduc un jucător de valoare care să ajute clubul să rămână în Premier League. Noii proprietari mai au doar câteva zile ca să aducă fotbaliștii doriți de managerul Eddie Howe. Acesta are o misiune grea, de a scoate pe Newcastle din zona retrogradării.

Fanii încă așteaptă investițiile masive promise de noii proprietari, mai ales în starea în care se află echipa. Până acum au venit doar doi fotbaliști, Kieran Trippier și Chris Wood, dar este nevoie de mai mult. Acum, însă, șefii saudiți au băgat mâna în buzunar și aduc un jucător important.

Miliardarii saudiți aduc un star din Ligue 1. Vor plăti 40 de milioane către Lyon

Fosta campioană a Franței este într-o situație proastă, din punct de vedere financiar. Mai ales că nici în clasament lucrurile nu stau bine. Deși Lyon dispune de mai mulți fotbaliști tineri, de valoare, rezultatele au fost extrem de slabe. Formația este mai aproape de retrogradare, decât de Liga Campionilor. Iar acum vor pierde una din bijuteriile Coroanei.

Bruno Guimaraes este un mijlocaș brazilian defensiv de 24 de ani, un fotbalist urmărit de multe cluburi importante din Europa. Acesta este și internațional brazilian, iar Newcastle este echipa care s-a decis să îl aducă. De aceea, clubul englez a scos 40 de milioane de euro, ofertă de nerefuzat de francezi. Celebrul jurnalist, Fabrizio Romano, a anunțat acest transfer. Fotbalistul nu pare speriat de situația lui Newcastle, va primi un salariu important.

Chiar dacă nu este oficial, transferul va fi anunțat în câteva zile. Iar patronii saudiți nu vor să se oprească aici

Mai sunt poziții care trebuie de urgență întărite, printre care postul de fundaș central sau în atac. De aceea, șefii clubului au o listă lșungă de fotbaliști pe care vor încerca să îi aducă zilele următoare.

Unul dintre aceștia este fundașul Diogo Carlos, de la Sevilla. Fotbalistul brazilian în vârstă de 28 de ani a ajuns la un acord cu Newcastle în ceea ce privește contractul său, care ar urma să se întindă pe 5 ani. Dar, deocamdată, Sevilla nu vrea să cedeze nimic din cele 40 de milioane solicitate englezilor.

Și în atac, mai ales când vine vorba de zona de creație se caută fotbaliști importanți. Internaționalul de la Manchester United, Jesse Lingard, este pe listă, deși acesta ar prefera să plece din vară, liber de contract. Dele Alli, de la Tottenham, este o altă variantă vehiculată. Saudiții mai au acest weekend în care să rezolve toate aceste probleme.