Nici 24 de ore nu a stat Sevilla fără antrenor după eșecul cu Dortmund din Liga Campionilor! Anunțul oficial făcut de club

Olteanu Ștefan 06.10.2022, 20:09

Julen Lopetegui (56 de ani) a fost demis de Sevilla după eșecul usturător cu Dortmund din Liga Campionilor, scor 1-4 pe teren propriu, însă andaluzii nu au stat nici măcar 24 de ore fără antrenor. În cursul zilei de joi, Sevilla a anunțat că a bătut palma cu Jorge Sampaoli (62).

Jorge Sampaoli, prezentat oficial la Sevilla. Julen Lopetegui, out după înfrângerea cu Dortmund din Liga Campionilor

Clubul de fotbal Sevilla a avut parte de o zi de joi foarte aglomerată, după ce cu o seară înainte echipa a fost umilită cu 1-4 de Borussia Dortmund în Liga Campionilor.

Acest eșec s-a dovedit a fi decisiv pentru Julen Lopetegui, care se afla pe banca tehnică a andaluzilor din iulie 2019. El a fost demis și în cadrul unei conferințe de presă a avut ocazia de a-și lua rămas bun de la jucători și suporteri.

„Sunt cel mai norocos tip din lume că am putut trăi astfel de momente frumoase și că am putut avea ocazia să ajut Servilla. Îi doresc toate cele bune clubului meu, pentru că Sevilla va fi mereu clubul meu.

Nu am nicio îndoială că echipa se va redresa. Mai este timp. Cu câteva ajustări și atunci când jucătorii vor reveni la capacitate maximă, echipa va fi acolo unde trebuie”, a transmis, printre altele, Lopetegui, potrivit sevillafc.es.

La doar câteva ore distanță după ce Lopetegui a fost demis, Sevilla a făcut un alt anunț important. În funcția de antrenor a fost instalat Jorge Sampaoli, tehnician argentinian care în perioada martie 2021 – iulie 2022 s-a aflat pe banca lui Marseille.

„Sampaoli a semnat până la data de 30 iunie 2024. Își va desfășura primul antrenament chiar în această seară, de la ora 18:30. În aduce alături de el la echipă pe Jorge Desio, Diogo Meschine și Pablo Fernandez, ca parte a staff-ului său”, a transmis clubul Sevilla.

Jorge Sampaoli a semnat cu Sevilla FC. Sursa foto: Twitter @SevillaFC
Jorge Sampaoli a semnat cu Sevilla FC. Sursa foto: Twitter @SevillaFC

Jorge Sampaoli a mai antrenat-o pe Sevilla în sezonul 2016 – 2017.

Sevilla e la un singur punct în fața locurilor retrogradabile din La Liga

Revenirea lui Jorge Sampaoli la Sevilla se produce într-un moment delicat pentru club. Andaluzii au început dezastruos sezonul în La Liga. După 7 etape disputate, Sevilla e pe 17 în campionat, cu doar 5 puncte obținute. O victorie, două egaluri și patru înfrângeri, acestea sunt rezultatele obținute de Lopetegui în debutul sezonului.

Sevilla e la un singur punct deasupra primelor locuri retrogradabile, ocupate de Almeria și Cadiz, ambele cu câte 4 puncte.

Nici în cupele europene andaluzii nu se descurcă mai bine. În primele trei runde din grupele UEFA Champions League, Sevilla a încasat două înfrângeri și a obținut un egal.

În prima etapă a cedat cu 0-4 în fața lui Manchester City, după care a remizat cu FC Copenhaga în deplasare, scor 0-0 și, în cele din urmă, a pierdut pe teren propriu, 1-4 contra Borussiei Dortmund. Acest ultim eșec a fost și cel care a produs modificarea de la nivelul băncii tehnice.

Acum au apărut și imaginile video. Ce au făcut jucătorii lui Ajax, supărați după umilința cu Napoli.