Lionel Messi, susținut de un rival din Ligue 1. „Va rămâne mereu cel mai bun din lume”

Bădulescu Silvian / 27.11.2021, 18:45
Lionel Messi, susținut de un rival din Ligue 1. „Va rămâne mereu cel mai bun din lume”

Lionel Messi nu s-a ridicat până acum la nivelul așteptărilor la PSG. Adus liber de contract în vară, argentinianul pare că nu s-a adaptat încă fotbalului francez.

Jorge Sampaoli sare în apărarea lui Messi

Sampaoli este antrenorul celor de la Olympique Marseille, rivala tradițională a PSG-ului. Acesta l-a antrenat pe fotbalistul venit de la Barcelona în perioada 2017-2018, pe când era selecționerul Argentinei. El a fost la cârma „pumelor” la Cupa Mondială din Rusia, unde Franța i-a eliminat pe aceștia în optimi.

El e de părere că Messi, după o viață la Barcelona, are probleme de adaptare în Franța.

I-a conferit un alt statut Ligue 1, de când a venit, după ce și-a petrecut toată viața la un singur club. Este un alt fotbal pentru el, o altă limbă. Va rămâne mereu cel mai bun din lume, dar depinde de el să zâmbească din nou, să își regăsească jocul, să devină acel jucător diferit din nou”.

Totodată, el este de părere că venirea lui Messi în Franța este un avantaj nu doar pentru PSG.

Cred că este un lux pentru fotbalul francez să îl aibă aici, dar trebuie să înțelegeți și tot ce a însemnat această schimbare pentru el” a declarat acesta, conform footmercato.

Van der Vaart l-a criticat pe Lionel Messi

Fost jucător la Ajax Amsterdam, Real Madrid sau Tottenham, precum și câștigător al primului trofeu „Golden Boy”, olandezul a vorbit despre forma arătată de Lionel Messi.

Acesta consideră că Messi are o problemă în ceea ce privește atitudinea și implicarea în joc. A făcut o comparație cu coechiperii săi, dar și cu rivalul Ronaldo.

Este o chestiune de voință. Ori vrei, ori nu vrei. Messi este căutat de minge și dacă nu marchează și nici nu dă pasă de gol, înseamnă că are un meci foarte prost. Neymar și Mbappe fac mai mult, se implică altfel. Când îl vezi pe Cristiano Ronaldo, de exemplu, știu că sunt două tipuri complet diferite de jucători, dar se implică diferit” a spus acesta.

El este de părere că, prin faptul că merge pe teren, Messi dă impresia că refuză să lucreze.

El se luptă și vrea să ducă echipa la un alt nivel (n.r. – Cristiano Ronaldo). Messi umblă din când în când pe teren și asta e păcat, pentru că un astfel de jucător nu se va mai naște niciodată. A făcut asta deja cu Ronald Koeman. A fost de fapt un refuz de a lucra, de a munci și nu este potrivit pentru un jucător ca Messi” a spus olandezul pentru Mundo Deportivo.

10 partide, patru goluri și două pase decisive a înregistrat Messi în  Ligue 1 și UEFA Champions League.