Nici ”Mister” Dumitrescu nu l-a menajat pe Rădoi. Ce erori ar fi comis selecționerul

Mihai Cheles / 01.04.2021, 15:20
Nici ”Mister” Dumitrescu nu l-a menajat pe Rădoi. Ce erori ar fi comis selecționerul

Nici ”Mister” Dumitrescu nu l-a menajat pe Rădoi! Selecționerul României, pus la zid din toate părțile după înfrângerea din Armenia!

Nici ”Mister” Dumitrescu nu l-a menajat pe Rădoi. Ce erori ar fi comis selecționerul

Naționala României s-a făcut de râs, miercuri, la Erevan, împotriva Armeniei, fiind învinsă cu 2-3. Paradoxal, imediat după meci au existat mai multe critici pentru selecționerul Mirel Rădoi decât pentru jucători. Există voci care susțin înlocuirea lui Rădoi, deoarece acesta este lipsit de experiență. Mai ales în momentele critice de joc. Cele mai recente întâlnite: golurile luate de la Muntenegru, de la 2-0, și golurile încasate de la Armenia, de la 2-1.

Fostul mare internațional român, Ilie Dumitrescu, și-a pus și el semne de întrebare legate de cum a abordat finalul de joc Mirel Rădoi, mai ales în momentul în care a realizat cele două schimbări ofensive: Claudiu Keșeru și Florin Tănase. Mutarea era făcută pentru a ataca, doar că golul României de 2-1 a venit foarte repede, iar partitura a trebuit interpretată diferit. După cum s-a terminat meciul, o strategie care a eșuat complet, din păcate.

A fost un meci extrem de important. Să întorci de la 0-1 la 2-1. Atunci jucăm 4-2-3-1. Acțiune foarte bună Maxim cu Bancu, care a făcut o repriză fantastică pe parte ofensivă. Cicâldau dă 2 goluri. Cred că aici trebuie gestionat momentul favorabil. El a scos jucători la încălzire când era 1-0. Noi, în 7 minute, am făcut 1-1.

El schimbă sistemul și jucăm 4-4-2, Keșeru și Pușcaș. Ai 2-1… Dacă tot am reușit să avem avantaj, puțin mai echilibrat trebuia. Ți-l retrage pe Cicâldau și îl scoate pe Stanciu, care a fost unul dintre cei mai buni jucători. Eu cred că aici a fost un moment în care Mirel, dacă-l gestiona foarte bine… Nu mai aveai nevoie de doi atacanți.

Eu cred că aici a fost momentul în care trebuia să gestioneze rezultatul. Echipa a avut reacție la 1-0. După aceea îți intră Crețu și Mihăilă, la 2-1, când a intervenit eliminarea, iar Crețu îți greșește la al treilea gol, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru DigiSport.

Nici ”Mister” Dumitrescu nu l-a menajat pe Rădoi. Ce erori ar fi comis selecționerul
Nici ”Mister” Dumitrescu nu l-a menajat pe Rădoi. Ce erori ar fi comis selecționerul

Situația din Grupa J:

Armenia – România 3-2 (Spertsyan 56, Haroyan 87, Barsegyan 89 – pen / Cicâldău 62, 72)
Germania – Macedonia de Nord 1-2 (Gundogan 63 – pen / Pandev 45+2, Elmas 85)
Liechtenstein – Islanda 1-4 (Frick 79 / Saevarsson 12, Bjarnason 45+1, Palsson 77, Sigurjonsson 90+3 – pen)

Clasament: 

  1. Armenia 9 p
  2. Macedonia de Nord 6 p
  3. Germania 6 p
  4. România 3 p
  5. Islanda  3 p
  6. Liechtenstein 0 p

Campionatul Mondial din 2022 va fi găzduit de Qatar, în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. La acest turneu final vor participa 32 de echipe naţionale, dintre care 13 vor fi din Europa.

Primele 10 naţionale europene calificate la CM 2022 vor fi câştigătoarele grupelor din preliminarii, acestea se califică direct. Celelalte 3 locuri vor fi ocupate în urma unui baraj la care vor participa 12 naţionale. În baraj se califică echipele naţionale clasate pe locul 2 în grupele preliminare şi cele mai bune câştigătoare de grupă în Liga Naţiunilor 2020/2021 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.